A few more hours to go…

Eerste gedachte bij het wakker worden? MIJN GOD, WAT HEB IK GEDAAN? STRAKS MOET IK 10 KM LOPEN! Tweede gedachte? Het regent. Maar volgens de voorspellingen zou het vanavond opdrogen. Fingers crossed. Ik ga naar het ontbijt. Braaf zijn. Geen al te vet eten of je beklaagt het je straks. Uiteindelijk eindig ik met een broodje, choco, een croissant, een mini-chocoladebroodje, een mini-donut en poffertjes. Ohja. Ook nog yoghurt voor m’n eiwitten enzo. In ieder geval, ik zal lang kunnen voortgaan op dit ontbijt. Liefste lichaam, straks verbrand ik ongeveer evenveel calorieën als ik nu gegeten heb, gelieve dit dus nog niet om te zetten in vet. Dankjewel.

IMG_6558

Ik heb nog een goede 12 uur tot de wedstrijd. Pas rond de middag komen m’n supporters, de zus en de mama toe, dus ik besluit toch nog eens te gaan piepen in de Run2Day. Ahja. Die korting is nog geldig en geef nu toe… Kan je toch niet laten liggen hé? Deze keer ben ik slimmer en neem onmiddellijk de tram. Uiteindelijk kom ik lichtjes ontgoocheld buiten met een nieuwe sportbeha (too much information), een sportshort en een T-shirt. Allemaal van Nike én in het babyblauw, want dit druilerig weer vraagt ervoor.

Waarom dan lichtjes ontgoocheld? De babyblauwe Nike Free 5.0 die het plaatje afmaken, waren uitverkocht. Maar dan brandt m’n lamp. In de Kalverstraat zijn ook sportwinkels. De die-hard shopper in mij is nu ingesteld op het kopen van die schoenen. Zonder schoenen vertrek ik niet uit Amsterdam. Zonder die schoenen is m’n leven niet compleet. Met een bang, maar hoopvol hart duik ik Perry Sports binnen en jaaaaa! Het laatste paar is van mij!

IMG_6559

Voldaan keer ik terug naar de Mercure en wacht m’n bezoekers op, mijn zus en mama komen supporteren. Toch scheiden onze wegen zich opnieuw. Zij gaan lunchen in het Hard Rock Cafe, ik besluit dat een vettige hap na mijn reeds vrij ongezond ontbijt niet de beste bodem is voor de race. Ik trek er terug op uit.

IMG_6560

Ik eindig in de Starbucks met een Hazelnut Soy Latte en een Tuna Melted Cheese Sandwich, in de hoop zo mijn namiddagdipje te verdrijven. Even later word ik opgepikt door mijn gezelschap en we duiken nog maar eens de winkelstraat in. We wandelen zelfs door tot de Bijenkorf, waar ik mijn hart opnieuw verlies aan een paar Isabel Marant sneakers. Gezien mijn grote aankopen eerder die dag, laat ik ze toch met spijt in het hart staan. Ik mis ze al. Uiteindelijk ploffen we rond een uur of vijf opnieuw neer in een Starbucks, met deze keer een Iced Hazelnut Soy Latte. Let’s kickstart! We nemen rustig de tram terug naar het hotel, zodat ik mij kan omkleden voor de race. SLIK. Nu komt het écht dichtbij.

Terug in het hotel toegekomen, word ik bleker én stiller naarmate de klok 21 uur nadert. Ik trek m’n mooie topje aan, bevestig mijn race-nummer, fix mijn haar zodat geen enkele haarspriet kan ontsnappen en strik mijn veters vast. Klaar! Op naar het stadion. Gelukkig hebben we een rechtstreekse tram en al gauw ben ik niet de enigste pendelde deelneemster. Hoe dichter we het station naderen, hoe meer Nike T-shirt en topjes ik spot. Overal aan het stadion hangen ook welbekende, motiverende Nike-quotes. Ik drop m’n rugzak bij mijn supporters, neem diep adem en loop het stadion binnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s