#BetterForIt

Hier zit ik nu. Terug thuis. Aan het bekomen. Aan het herinneren. Aan het nagenieten. Mijn belevenis, mijn onvergetelijke ervaring rond WeRunAmsterdam neer te pennen. Het doosje met m’n armband verlaat m’n zicht niet. Mijn racenummer heb ik netjes van mijn schoen gehaald en hangt nu omhoog op m’n memorybord. Dit was niet ‘zomaar’ een wedstrijd zoals de DVV Short Run. Dit was méér. Zoveel meer.

IMG_6580Ik schreef eerder al een schoolopdracht rond de hashtag #betterforit, de nieuwe campagne van Nike om vrouwen te motiveren en steunen in hun sport. En nu pas snap ik het écht. Deze wedstrijd is voor mij het Tomorrowland onder de loopwedstrijden. De sfeer is gewoon onbeschrijfelijk. Ik kan het onmogelijk vanuit deze woorden, via een computerscherm duidelijk maken. De campagne van Nike is niet zomaar een verkooppraatje. Ik liep de race samen met de andere meiden, ik voelde het gewoon. Geen strijd, maar samen. Samen finishen.

Eén zaak staat buiten kijf. Zonder twijfel. WeRunAmsterdam 2016, die loop ik mee. Hopelijk met meiden die ik enthousiast heb kunnen maken voor deze race. Desnoods loop ik hem terug alleen, hoewel ik zeker niet het gevoel heb dat ik alleen finishte. Ik wil opnieuw rennen om mezelf te blijven uitdagen, maar ook om terug te kunnen proeven van het ‘Better For It’-gevoel.

Deze race heeft mij zeker veranderd. Ik was een hele lange tijd zoekende in de sportwereld. Ik deed een hele tijd pilates, de zomer van 2014 spendeerde ik al lopend en een half jaar lang was ik trouw 4-5 keer per week in de fitness terug te vinden. Maar ik stopte met alles. Ik begon mij te vervelen, vond geen uitdaging meer. Kort gezegd, ik vond m’n draai niet echt. Nu heb ik min eigen plekje gevonden. Een plekje waar ik mij fantastisch voel. I’m a runner.

IMG_6590En ik ben op zoek naar meer. Ik ben nu een nieuw trainingsschema gestart via de Nike run-applicatie. Voor 10 km en voor écht deze keer. Niet stoppen maar volhouden. Ik proefde al een klein beetje van de ‘runner’s high’, het gevoel van sterk te zijn. Ik kan je zeggen, het proeft naar méér. Ik wéét gewoon dat ik met een goede training verder en sneller kan. Ik sta te popelen om mijn Personal Record van deze race te gaan verleggen.

Ik moet m’n verhaal stilaan beginnen afronden, ik schreef grofweg 3 000 woorden over m’n ervaring (zijn jullie mij nog niet doodmoe ondertussen?). Maar dit is niet het einde voor mij. Misschien loop ik volgend jaar wel de 10 Miles in Antwerpen. Of misschien binnen een paar jaar een marathon. Wie weet.

To be continued.

nike_run

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s