A little storm won’t hold us down.

EVENT: ANTWERP URBAN WORKOUT MET STADSWILD EN UNITED BRANDS

Op 23 mei zag ik plots een leuk event verschijnen op mijn Facebook-tijdslijn. De woorden United Brands, Antwerp Urban Workout en Adidas (oké, oké, het moet ook niet ALTIJD Nike zijn) lieten mijn hart sneller slaan. Maar laat ik eerst eventjes quoteren van de eventpagina wat mij nu juist te wachten staat.IMG_7194 (1)

Op vrijdag 5 juni tijdens de Sport 4 women avondshopping te United Brands Antwerpen organiseren adidas en #Stadswild de ANTWERP URBAN WORKOUT voor dames.

Tijdens deze run wordt Antwerpen jou speelterrein. Rennen, klimmen, springen, … alles zal je gedaan hebben tijdens deze complete urban workout! Jij kan deel uitmaken van dit unieke concept in de stad Antwerpen.

Het enige wat je hoeft te doen is je hier in te schrijven, wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt.

Er zullen 2 runs plaatsvinden, start om 17u30 en 19u30. Bij elke run is er plaats voor max. 20 vrouwen. Elke deelneemster krijgt ook een gratis adidas Boost t-shirt mee naar huis!

Sounds like fun to me! Dus ik schreef mij uiteraard onmiddellijk in en bedacht mij ook dat ik hierover best een blogpost kan schrijven. Mijn eerste blogevent, leuk!

De avond voor het event laat ik Stephanie van TheLumosDiaries (http://lumosdiaries.be) nog weten dat ik hieraan ga meedoen. Zij is immers ook begonnen met lopen en stap voor stap komt ze er zeker wel! Keep going gurl! Ze kan gelukkig nog meedoen en zo krijgt het evenement voor mij dus een aangename wending: meet-up!

Vrijdag 6 juni vertrok ik zeer enthousiast naar Antwerpen. Inner thought: het gaat niet onweren. NIET. Bij het wachten op de aansluitende trein in Mechelen zag ik in de verte een wolk naderen. Dat bleek een zandstorm te zijn. Ietsjes minder enthousiast probeerde ik het zand uit mijn oren en haar te peuteren. Eenmaal op de Keyserlei in Antwerpen stonden de straten blank. Mijn Nike Free 4.0 Flyknits transformeerden op minder dan 5 minuten in volwaardige zwemvliezen.

IMG_7195(1)

Toch gaf ik niet op. Aangekomen bij United Brands vroeg ik nog hoopvol of de Urban Workout wel zou doorgaan. En ja hoor, die stond nog steeds gepland. Eventjes later kwam dan ook Stephanie de winkel binnengewaaid. Nice to meet ya! We verzusterden terwijl we de winkel onderzochten, we kregen immers 10% korting. Ik had mij voordien al voorgenomen om te investeren in een hardloopjasje van Nike. De weersomstandigheden juichten dit al toe, het was een duidelijk teken van de weergoden! Ik kreeg ook een goodiebag met een aantal flyers, een sleutelhanger en een handdoekje.

Omwille van het slechte weer was de opkomst jammer genoeg niet groot. Uiteindelijk zijn we met drie dames. Hardlopend België blijkt gepassioneerd te zijn, behalve bij regen. Jammer voor hen, want ik ben van mening dat de overige 12-13 deelneemsters die het verschiet gegeven hebben een leuke avond gemist hebben!

Ondertussen was het al 19u30, tijd om de Antwerp Urban Workout te starten. Hiervoor nodigde United Brands de mensen van Stadswild uit. Zij organiseren hun Urban Workouts in Amsterdam, neem zeker eens kijkje op hun website www.stadswild.nl. Het idee van hun workouts is dat je in elke stad een volwaardige training kan houden, je loopt van het ene obstakel naar het andere. Een bankje voor pull-ups, optrekken aan werkstellingen, allemaal geen probleem voor hen!

Deze workout gebeurde ook in samenwerking met Adidas, we mochten namelijk de Adidas Supernova Glide uittesten. En ik, geboren en getogen Nike-girl, schopte mijn Free’s uit en strikte de veters van de Adidassen.

IMG_7243(1)            IMG_7192(1)           IMG_7241(1)             IMG_7203(1)

Ondertussen was het niet gestopt met regenen, maar ik zag dit als een voordeel. De zware, bedrukkende lucht was verdwenen en we zouden tijdens de workout een meer dan welkome verkoeling krijgen. Samen met Juri & Angelique van Stadswild gaan we dus op verkenning in Antwerpen. We lopen de winkel buiten en zetten koers naar de Stadsschouwburg. Stephanie was verstandig genoeg om de Nike Running App aan te zetten. Mijn iPhone lag nog in mijn handtas en erger nog, mijn TomTom Runner Cardio horloge lag zelfs nog thuis. Maar dat mocht de pret niet drukken!

Aan de Stadsschouwburg begon dan het zwaardere werk, planken, pushups, de gevreesde burpees, tikkertje spelen… Ik denk dat de Antwerpenaren ons voor gek verklaarden dat wij zo vrolijk -en ondertussen lichtjes vuil door de grond en de regen- een workout aan het doen waren. Daarna liepen we een stukje verder en zagen we fietsrekken staan. Tijd om onze armspieren eens te laten werken, optrekken dus! We lopen nog een stuk verder en we komen een groepje mensen tegen. Die krijgen dan ons gezelschap. Voor ik mij in een plank laat zakken valt mijn mond open van verbazing! Daar zit een klasgenootje! Mijn geschifte, sportieve ziel wordt nog eens bevestigd, waarschijnlijk denk zij nu dat ik compleet gek ben om in dit weer te gaan lopen (nietwaar Elke? 😉 ).

En we lopen terug verder. Of beter: we stappen verder. Maar bij Stadswild is dat niet zomaar stappen. Nee hoor, we gooien er een aantal walking lunges in. Dan komen we een werkstelling tegen, daar trekken we ons nog een laatste keer aan op en we komen mijn school tegen, de Karel de Grote Hogeschool. Ons vertrekpunt ligt dus op een kleine 400 meter afstand. En uiteraard sluiten we de workout af door een sprintje te trekken. Geen probleem hoor! U vraagt, wij lopen!

Uiteindelijk hebben we een uurtje “geurbanworkout” over een afstand van 2,18 kilometer. We drinken nog wat water, krijgen een mueslireep en bekomen van de leuke ervaring. Uiteraard lever ik de geteste schoenen terug in en we krijgen allemaal nog een Adidas Climacool T-shirt, gepersonaliseerd voor de Urban Workout. Een fijn aandenken!

IMG_7238(1)                               IMG_7239(1)                                IMG_7240(1)

Wat gebeurde er nog na de Urban Workout? Het maken van de nodige selfies uiteraard! Stephanie spot nog een prachtig Adidastopje dat we mits wat teamwork van de paspop halen (have mercy, het was het laatste maatje!) en ik koop nog een felgekleurd topje en shortje. Van Nike uiteraard. I kid you not. Ik verlies ook nog mijn hart aan mooie blauwe Lunarlons maar laat ze toch staan. Ik heb nu al drie paar loopschoenen en maar één paar voeten.

IMG_7210           IMG_7202(1)           IMG_7201(1)           IMG_7255(1)

Ondertussen is het 21 uur en sluit de winkel haar deuren. Ik neem afscheid van Stephanie die mij zeer lief nog een lift naar het station heeft gegeven. Maar niet getreurd, deze toffe meid zie ik zeker en vast al terug op de Color Run in Hemiksem. Wie weet wordt zij wel een running buddy. Sure hope so!

Ondanks de tegenslag met het Belgische weer had ik een zeer aangename, sportieve avond. Ik wil graag Stadswild, Adidas en United Brands bedanken voor deze leuke ervaring. Ik wacht vol ongeduld op een nieuwe editie van dit evenement. Hopelijk is het dan wat beter weer, zodat hardlopend België naar buiten komt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s