Mijn 10 Food Confessions – PS: ik ben niet compleet geschift!

Een tijdje geleden spotte ik een nieuwe trend onder de healthy-lifestylebloggers die ik elke dag volg, de 10 food confessions. Het opbiechten van tien rare, beschamende, buitengewone eetgewoonten of kooktrekjes. Aangezien ik nu ook een blogger ben, kan ik uiteraard niet achter blijven. Van één tot tien, here we go!

10 Food Confessions

 1. Ben & Jerry

Mijn beste vrienden. Mijn redders in nood. Mijn guilty pleasure. Echt waar. Ik verkondigde het al eerder op Twitter (@MarianneMichels, volg mij!), mijn grootste confession is dat ik wil eten zonder vet te worden.

Ik mag nog zo gezond eten en sporten als ik wil, hier zwijk ik voor. Een pint blijft nooit lang in de vriezer liggen bij mij. Spoon will do. Ik kan dan ook –met een beetje schaamte- zeggen dat ik serieus in de supermarkt hele vriezer leegmaak op zoek naar die ene smaak. Kortom, begraaf mij later met een pint. En een lepel. 

 1. Kool. Alles kool.

Rode kool. Witte kool. Groene kool. Niet te eten. Bloemkool kan er nog nét mee door. De rest van die handel? Boycotten.

 1. Vlees

Mij kan je geen plezier doen met een goed gebakken steak. Ik lust weinig vlees. Het beperkt zich tot kip en kalkoen. Punt. Met een stukje rood vlees doe je mij dus echt géén plezier. Gelukkig is er nog een scala van vis om op terug te vallen, of ik sterf aan eenzijdige voeding. Misschien moet ik eens een vegetarische challenge aangaan?

 1. Mijn rare eetgewoonte

Ik eet altijd mijn bord soort per soort leeg. Eerst groenten, dan vlees. Liefst nog op de volgorde: het minst lekkere eerst. Het probleem daarbij? Meestal zit ik al vol tegen dat ik aan het lekkerste deel van m’n bord kom. Real struggles.

Ohja, ik eet bijna altijd met alleen maar een vork. Serieus, ik heb geen mes nodig. Ik mis een aantal etiquetteregels denk ik.

 1. Eigenlijk eet ik stiekem nog zoals een klein kindje.

Ik eet 90% van de tijd heel gezond. Maar laat mij los in een buffet en ik kom terug aan tafel met een bordje vol. Niet vol groentjes, maar de meest rare combinaties. Pasta – friet – puree – brood – kipnuggets. Een bordje zoals een klein kindje van zeven jaar dit ook zou kiezen. Is er ook een dessertbuffet? Dan loop ik zelfs in een rechte lijn naar daar. Always eat dessert first. 

 1. Mijn eettempo.

Als ik in groep eet, ben ik meestal de laatste die haar bord leeg eet. Maar als mensen kijken hoe ik eet, is het spelletje over voor mij. Fork down. Maar eet ik alleen, dan ben ik net een hoge sneltrein aan tafel. Alles wordt binnengeschoven aan een hoog tempo, met als resultaat? Buikpijn nadien.

 1. Crunchy

Ik eet heel weinig brood. Ik lust dat eigenlijk niet zo graag. Eet ik toch brood, dan liefst zo donker mogelijk, in de trant van meergranen, waldkorn,… En geroosterd. Desnoods laat ik die boterham een kwartier in de grill steken. Geen slappe boterham voor mij, ik wil krokant. Dat mensen het tot drie straten verder horen kraken. En een dikke laag Nutella er op. Oeps.

 1. Sharing everything

Diegene die mij volgen op Instagram (Jij nog niet? Foei. Volg mij via crossmediagirlontherun!) hebben het al begrepen. Al m’n gezonde bordjes moeten gefotografeerd en gedeeld worden. Mijn familie kijkt er niet meer van op. Vaak loop ik nog vijf minuten te zoeken naar goed licht of een betere hoek. Het gebeurde al meer dan eens dat ik een bord koud eten moest eten.

 1. Ik heb een ‘ding’ met eieren.

Als er ooit een gekookt-ei-opspoorteam bestaat bij de politie, kan ik ingeschakeld worden. Staan er beneden in de koelkast gekookte eieren, van zodra iemand de koelkast opent, kan ik de eieren ruiken. Desnoods zelf van een verdieping hoger in huis. Ik kan ze ook niet opeten. Er is gewoon iets mee. Met een omelet of spiegelei heb ik dan weer geen problemen.

 1. Kameel

Ik drink enorm veel water op een dag. Drink ik ‘maar’ twee liter, was dat een slechte dag. Dan heb ik effectief ook dorst. Ik drink altijd water. Waar ik ga, gaat m’n fles water. Behalve op vakantie, dan drink ik wijntjes en Sprite, de enige frisdrank die ik nog een beetje drink. In de zomer zal ik ook wel een smoothie drinken (#gezond), maar dat vind ik dan weer zonde van de calorieën. Ik knabbel liever op m’n caloriëen dan dat ik ze opdrink. Geeft meer voldoening enzo.

Dit was het. Mijn 10 ietswat gekke foodconfessions. Wat zijn de jouwe?

6 gedachten over “Mijn 10 Food Confessions – PS: ik ben niet compleet geschift!

 1. ik doe nr 4 ook exact zo haha :p met een vork alleen eten heb ik van mijn vader en grootvader, meestal legt men ma geen vork meer neer xD Hé, ik he gelezen dat dat etiquette is in amerika, heb het maar niet uitgetest ginder.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s