Picture Perfect…

I confess. Als studente Cross Media Management ben ik praktisch altijd en overal online. Facebook, Twitter en Instagram maken ondertussen deel uit van mijn dagdagelijkse activiteiten. Statusupdates, foto’s delen, inchecken waar ik overal uithang… Alles wordt gedeeld. Hoewel… Alles? Steeds vaker stel ik mij de vraag: hoe ‘perfect’ moet onze online wereld eruit zien?

Leiden mensen twee levens? Een normaal offline leven en een fantastisch, geweldig, rooskleurig online leven? Geven sociale media een vertekend beeld weer?

large6

Ik moet zelf toegeven, positieve dingen gooi ik zonder twijfel op mijn sociale media accounts. De afloop van examens, een leuke dag, een mooie selfie. Maar wat met de mindere momenten in het leven?

Als ik heel eerlijk ben, die deel ik niet op sociale media. Zo ben ik een tijdlang van Instagram verdwenen. Alles op mijn account leek happy en gezond, maar in werkelijkheid balanceerde ik op het randje van een eetstoornis. Extreem gezond eten gevolgd door eetbuien, het werd een gevaarlijk patroon. De sociale druk op mijn schouders lag ook heel hoog. En ik zakte steeds maar dieper en dieper op mijn negatieve spiraal. Ik verborg mij achter het perfecte beeld dat ik wou delen. Maar dat houdt niemand vol. Uiteindelijk brak ik. Maar ook dit wou ik niet toegeven, dus ik stopte met het posten van nieuwe updates. Waarom? Omdat ik mijn “falen” niet wou toegeven. Wat zouden mijn volgers dan immers denken?

Ik vind het nog steeds moeilijk om hierover te schrijven. Waarom doe ik dit dan toch? Om jullie bewust te maken van de ‘mindere kant’ van sociale media. Spiegel je niet zomaar aan het online leven van iemand anders.

Ik wil ook benadrukken dat ik niet van mening ben dat je zomaar alles moet delen op sociale media. Wat jij privé wil houden, hou je privé. Hou er alleen rekening mee hoe je overkomt op een ander. Ga niet doen of je dolgelukkig bent wanneer je eigenlijk best wel nood hebt aan een goede babbel of steun van een ander. Daar help je niemand mee vooruit en zeker jezelf niet. Het is oké om toe te geven dat het eens minder gaat in je leven. Niemand is perfect en streven naar perfectie is streven naar falen. Ik kan het weten.

Een gedachte over “Picture Perfect…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s