#TeamXM2

Wauw. Het zit er op. Mijn eerste half jaar Cross Media Management aan de Karel de Grote Hogeschool in ’t Stad (Antwerpen dus). En weet je wat? XMM en Marianne, een combinatie die blijkt te werken.

CrossMediaManagementLogo

Mijn half jaar mag dan voorbij gevlogen zijn, wat is er eigenlijk gebeurd? Wel… 26 januari begon ik terug met studeren. Ik gaf mijn ontslag op mijn huidige werk en besloot om Cross Media te gaan studeren. XMM. Een nieuwe, frisse richting die vijf jaar geleden zelfs nog niet bestond. De omschrijving op de website van KdG trok vrijwel onmiddellijk mijn aandacht.

Wat is XMM nu eigenlijk? Laat ik met mijn uitleg dan ook direct een “gerucht” de wereld uit helpen. XMM is méér dan alleen maar Facebook en Twitter. Uiteraard is een interesse in de sociale media praktisch een vereiste. Maar wij leren zoveel meer. Schrijven voor het internet in Web Copywriting. Het vertellen van het perfecte verhaaltje in Storytelling. Photoshop, Illustrator en audiobewerking in Social Objects. Het optimaliseren van web content, ruw gezegd online inhoud in Web Content Management. Het bekomen van een goede reputatie in Online Reputatie Management. Het is maar een kleine greep uit het studieaanbod.

Welke leuke vakken staan mij nog te wachten? Digital culture, conversation management, monitoring, creative essentials en social strategy zijn al een aantal aantrekkelijke omschrijvingen.

Dan rest er mij nog dé hamvraag: wat kan je met dat wonderlijke diploma? Wel, eigenlijk studeer je af als een soort van digitale duizendpoot. Het feit is, de online media blijven verder evalueren en bedrijven pikken deze trends op. Vacatures zoals web copywriter, conversation of community manager, social media manager springen als paddenstoelen uit de grond.

Wat wil ik er specifiek mee doen? Schrijven. Web copywriting. Graag meer van dat!

Heb ik je interesse gewekt? Perfect! Dan verwijs ik je graag door naar de website van Karel de Grote http://www.kdg.be! Neem zeker ook eens een kijkje op Twitter. Mijn lieftallige medestudenten, bevallige lectoren en ik tweeten er op los via de hashtag #teamxm2.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s