Blogi-watte?

Naast lopen doe ik ook nog aan Blogilates. Ik hoor je nu al denken: Blogi-watte? Blogilates is bedacht door Cassey Ho. Het is gebaseerd op Pilates, maar met een vrolijke energy boost: POP Pilates.

blogilates

Waar vinden we dit? Simpel: op Youtube. Het blijft een diepe wens om eens een live class te volgen (enige probleem: die oceaan die tussen Cassey & mij ligt), maar ook digitaal weet ze mij enorm te motiveren!

Ik volg de monthly calendar (die krijg je gratis toegestuurd als je je registreert voor de nieuwsbrief) en ik kan de workouts perfect in mijn kamer uitvoeren. Het enige wat je nodig hebt? Youtube (haha!), een yogamatje en wat haltergewichten (niet onmiddellijk gigantische formaten van 10 kg, gewichtjes tussen 1 en 5 kg zijn zeker al voldoende!). Dat is onmiddellijk ook het grote voordeel: het zijn at-home-workouts, dus er is een enorm lage drempel om effectief de video’s te volgen. Zelfs als ik in een winterdipje zit (elke winter weer!), rol ik gemakkelijk mijn matje uit and I’m ready to go!

Voor de mensen die denken dat ze instant afgetrainde fitnesslijven gaan kweken, sorry to dissapoint. Daarvoor ga je toch echt naar een fitness moeten, maar ik heb zelf ondervonden dat je met een goed eetpatroon en het volgen van de monthly calender je wel degelijk een toned, gestroomlijnder én leniger lichaam krijgt. Ziehier het resultaat van een gezond eetpatroon en Blogilates (toen was er van mijn loopleven zelfs nog geen spraken!). En ja, post-workout spierpijn is compleet normaal. Doe maar eens de squat-challenge, trillende beentjes gegarandeerd!

Pilates

Soms denk ik ook wel eens: ‘god nee, niet DAT filmpje!’ (beware of the 100 Burpee Workout). Uiteraard heb ik, van dat jaar dat ik Blogilates volg én gevolgd heb een aantal favoriete filmpjes. Welke? Een kleine greep uit mijn favorites:

Onlangs maakte ze ook nog een persoonlijke video ‘The Perfect Body’. Deze video, waarin Cassey het heeft over body shaming en cyberpesten ging vrijwel onmiddellijk viraal. Ik vind de video enorm treffend, bekijk hem zeker eens.

Daarnaast zijn er op www.blogilates.com nog tal van andere zaken te vinden. Recepten, printable workouts, persoonlijke blogposts… Cassey heeft zelfs twee webshops met sportkledij en accessoires die ze zelf ontwerpt. Ik bestelde de Fit Journal en een outfit van Bodypop, het komt helemaal vanuit Amerika but no regrets! En ze schreef zelfs een boek (op de wish list! 😉 )! Neem dus zeker eens een kijkje!

Heb ik je gemotiveerd om ook een beetje af te zien op een yogamatje? Perfect! Ga ervoor. Twijfel je toch nog een beetje? Bang dat het te intensief zal zijn? Geen probleem, er is ook een beginner calender beschikbaar. Gewoon doen!

Ik heb Casey & Blogilates een tijdje aan te kant geschoven, but I’m back in the game!

PS: Deze blogpost is niet gesponsord! 😉

15

De afbeeldingen (behalve mijn progress-pciture dan) zijn afkomstig van Google.

6 gedachten over “Blogi-watte?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s