I’m In Love With The Coco…

Er zijn een aantal healthy-lifestyle trends waar ik niet onmiddellijk in geloof. Zo ben ik niet mee op de avocado-wagen gesprongen (smerig ding!). Of dat instant happy-healthy-clean feeling bij het drinken van een groen sapje? It ain’t gonna happen. Maar… Uiteraard kan mijn mening bijgeschaafd worden.

image3

Ik heb het dan niet over de groene goedjes, maar over het drinken van kokosnootwater. Het leek mij een ware hippie-hype. Daarnaast ben ik ook niet echt fan van kokossmaak. Er is een reden dat ik de Bounty altijd als laatste laat liggen in een doosje Celebrations. Maar aan de andere kant, Pina Colada’s gaan er wél vlotjes in. Kwestie van consistent te zijn. Maar goed, ik wijk af! Kokosnootwater!

Om welke eigenschappen staat kokoswater bekend? Een hele waslijst:

  • Het reinigt en ontgift je lichaam
  • Het bevat weinig koolhydraten én calorieën
  • Het bevat veel anti-oxidanten (hallo happy huidje!)
  • Het bevat veel vitamine B12 (beautyvoordelen voor de ladies onder ons)
  • Het hydrateert like hell I(Aquarius is er niets tegen!)
  • Het versnelt de stofwisseling (altijd mooi meegenomen)
  • Het geeft energie (eerlijk: dat doet een banaan ook, maar kokoswater bevat meer magnesium en dat is dan weer goed tegen de gevreesde nachtelijke spierkrampen)

Bij de opsomming van deze talrijke voordelen het drinken van kokoswater met zich meebrengt springen er een aantal tussenuit. Zeker als frequent (al dan niet die-hard) dieëtende loopster in mij trekken de woorden weinig koolhydraten, hydrateert en energie de aandacht. Wanneer drink ik dit dus? Na het lopen. Kokoswater is dus mijn post-run­ sportdrankje.

image1

Want let’s face it. Wanneer ik ‘lichtjes’ rood aangelopen, met trillende beentjes mezelf naar binnen sleep na een zoveelste loopje achter de rug, wat doe ik dan als eerste… Oké, als eerste begin ik al mijn statistieken over te zetten naar Nike Plus en TomTomSports, maar als tweede drink ik een glas kokoswater. En ja, dat helpt! Mijn onstilbare dorst verdwijnt als sneeuw voor de zon. Drink ik gewoon water, dan lijkt het net of ik de rest van de dag mijn waterfles overal mee naartoe sleur. Ja, ook met de hittegolf van deze week ben ik netjes mijn vijf dagen gaan lopen volgens schema (mijn laatste week breekt aan, soon on the blog!). Maar ik loop in de ochtend of in de avond en zorg ervoor dat ik voldoende gehydrateerd vertrek. Dankzij het kokoswater is na het lopen mijn vochtbalans sneller hersteld (m’n rood hoofd verdwijnt jammer genoeg niet even snel…).

Over de andere effecten kan ik nog niet echt oordelen, daarvoor zal een langduriger gebruik nodig zijn denk ik. Oh ja! Sommige mensen gebruiken het ook in hun smoothies en sapjes (al dan niet groen), misschien doe ik dat binnenkort ook wel eens! #summer

Maar goed! Eventjes naar de harde feiten: ik gebruik het naturel kokoswater van Vita De Coco. Daarnaast heb ik de variant met ananas en de limonadevariant ook al eens gedronken en die zijn ook zeker niet mis! Uiteraard zijn er buiten Vita De Coco nog andere merken kokoswater, but I’m stikking with this one. Ik ken niet alle verkooppunten vanbuiten maar in de Albert Heijn en de Delhaize zijn zowel de 330 ml als de literpakken verkrijgbaar. In huis halen, die handel! En kleine tip: bewaren in de koelkast. Als je het niet goed gekoeld drinkt, smaakt het euhm… Een beetje vreemd… 😉

Heb jij al kokoswater gedronken?

image2

Een gedachte over “I’m In Love With The Coco…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s