#BetterForIt

Deze blogpost heb ik al min of meer eens gemaakt voor een schoolopdracht rond Storytelling. Toch wil ik dit graag nog eens op mijn blog delen. Nike & sportief zijn, je weet wel… 😉

images

Praktisch iedereen ter wereld kent Nike. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat zij dé pioneer in de commerciële sportwereld zijn. Bij het zien van de bekende ‘swoosh’ zal het hart van menig sportmens sneller gaan slaan. Nike wil ook meer zijn dan enkel een sportbedrijf. Er bestaat immers een hele community rond Nike, zo kan iedereen kan een Nike Plus-account aanmaken om zo je sportiviteit te tracken en te vergelijken met andere mensen. Nike organiseert ook regelmatig sportevents over de hele wereld.

CCBny4qWgAAH1Pn.jpg-large

Op de MTV Movie Awards op 12 april 2015 werd de nieuwste commercial van Nike gelanceerd. Deze commercial, ‘Inner Thoughts’ richt zich specifiek op vrouwen (zie https://www.youtube.com/watch?v=zzbjEMaDjrk). Door middel van een filmpje wordt de innerlijke dialoog die een vrouw met zichzelf voert tijdens het sporten weergegeven. Deze vrouwen gaan de strijd aan met hun eigen twijfels en onzekerheden. Zo zien we een vrouw in een spinningklas, een loopster die een marathon loopt en een vrouw die aan yoga begint. Uiteindelijk, op het einde van het filmpje overwinnen ze hun zekerheden.

Bij deze video wordt ook een campagne gelanceerd: #betterforit. Naast ‘Inner Thoughts’ is er nog “Best Worst Seats”, “Best Intentions” en “Personal Space”.

Door deze campagne probeert Nike de sportvrouw te ondersteunen en motiveren. Hoe doet Nike dit? Door innovatieve sportproducten aan te bieden.

Door middel van de innerlijke dialoog herinnert iedereen aan zijn eigen sportieve onzekerheden maar dat door samen te werken, iedereen zijn doel kan bereiken. #Betterforit komt ook zachter en minder agressief over dan de alom bekende, agressievere Just Do It, hoewel beide slogans even motiverend zijn.

betteforit__medium_4x3

Nog een kleine sidenote:

Persoonlijk vind ik deze campagne veel motiverender dan de bekende ‘Just Do It’. De hashtag staat over steeds verbeteren van jezelf om een betere versie van jezelf te worden. En dat exacte gevoel had ik dus ook toen ik over de finish liep tijdens We RunAmsterdam. Ik was er beter van geworden (en dat was niet alleen maar omwille van de slogan die overal te zien was). Zo’n campagne kan ik alleen maar toejuichen. De Just Do It slaat voor mij dan meer op: doe het, zonder excuses. En ja, ik gebruik #betterforit dus ook regelmatig op Instagram. 😉

CCb9DY2W0AAgiaE

2 gedachten over “#BetterForIt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s