Running In Hell – Tropische Tips

Hoera! Het is zomer! En het is al heel warm geweest. Als in: hittegolf-ik ga dood-warm. En toch ben ik vrolijk blijven doorlopen. Because never not running enzo. Het leek mij dus leuk om hierover een thema-weekje te houden op Cross Media Girl On The Run. Ik noem het Running In Hell (want laten we eerlijk zijn, zo voelt het dus ook). Laten we deze themaweek al starten met een aantal tropische tips!

  1. Loop zo vroeg of zo laat mogelijk.

Persoonlijk ben ik fan van vroege ochtendloopjes, vaak zelfs voor mijn ontbijt. ’s Ochtends is het gewoon nog koeler dan ’s avonds. Ga zeker niet in de namiddag lopen. Dat is het warmste moment van de dag en dan staat de zon op haar hoogtepunt.

  1. Loop zoveel mogelijk in de schaduw.

Lopen met warm weer vind ik op zich geen ramp, lopen in de volle zon vind ik een marteling. Ik pas dan ook m’n looproute zo aan dat ik grotendeels door de schaduw loop (desnoods loop ik hetzelfde stukje een paar keer over en weer!).

  1. Pas je kledij aan

Ja, deze is uiteraard voor de hand liggend… Je laat je thermo-legging dan ook maar beter thuis. 😉 Ook zwarte kledij is een no go. Denk aan: korte shortjes (ja, korte benen, slik!) en topjes. Je kan eventueel ook nog je kledij nat maken voor je vertrekt om extra koel te blijven.

  1. Smeer je in!

Niets is zo vervelend als die tan lines van je loopkledij, maar het is nog extra vervelend als het rode tan lines zijn. Ik gebruik een speciale zonnebrand van Garnier, speciaal gemaakt voor het sporten. Hij plakt niet, trekt snel in en doet gewoon wat hij moet doen. Ik vraag niet meer.

  1. Hydrateer!

Zowel voor, na als tijdens het lopen. Ik neem zelf geen water mee tijdens het lopen (oepsie!) maar ik drink wel minstens 750 ml water voor ik ga lopen. Minder is te weinig en te veel zorgt voor water in m’n ogen bij thuiskomst. 😉 En ook na het lopen klok ik maar al te graag een glaasje kokoswater binnen. Meer over kokoswater kan je hier lezen.

En misschien wel de allerbelangrijkste van allemaal: soms is het gewoon té warm. Wanneer je denkt dat je meer schade gaat aanbrengen door wél te gaan lopen, doe het dan maar gewoon niet. Eventueel kan je nog wel binnen op de loopband gaan trainen, maar toegeven: zelf zou ik dat niet doen. Dodelijk. Saai. Stel je training dan maar gewoon een dagje uit. Daar is nog nooit niemand van doodgegaan. 😉

Ga jij lopen met warm weer? Of heb jij nog onmisbare tips? Laat dan zeker een reactie achter!

Bron afbeelding: heatrunning.com

3 gedachten over “Running In Hell – Tropische Tips

  1. ik ga ook steeds lopen in de vroege ochtend (meestal nuchter), drinken euhm doe ik echt veel te weinig, het cocos water staat ondertussen op het boodschappenlijstje 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s