Running In Hell – The Battle

Lopen boven 20 graden, het is niet zo aangenaam (zweet, overal zweet!). Ik heb hier –gelukkkig- aangepaste sportkledij in de kast liggen. Standaard loop ik een shortje (blote benen, slik!) maar voor bovenkledij heb ik de keuze uit twee “anti-smelt” T-shirts: een Adidas Climachill T-shirt en (meerdere, whoops!) Nike Dry-FIT T-shirts. Maar werken ze? En welke is dan de beste? Ik vergelijk ze even!

ADIDAS CLIMACHILL

DSC_0041(A)

Laten we met Adidas beginnen. Ik heb het T-shirt gekregen tijdens de Antwerp Urban Workout van United Brands. Qua uiterlijk… Wel, eigenlijk is het een lelijk T-shirt. Binnenin op de ‘nek’ zitten een aantal metalen stipjes. Dat is Climachill. Voor de rest bestaat het materiaal uit gewone, strechende sportstof. Dit T-shirt zou er voor zorgen dat je de warmte van lichaam afleidt (aldus Adidas). En ja, het is inderdaad wel zo. Tijdens het lopen voel ik inderdaad de verkoelende stipjes in mijn nek (en uiteraard is die verkoeling meer dan welkom). Uiteindelijk dus wel een aanwinst, maar fashionwise is het voor mij dus een no-go. Maar ik ben snel eventjes op de webshop gaan piepen en daar zijn de andere T-shirts van de Climachill collectie wel wat mooier. Ik heb gewoon een (iets minder mooie) versie aangezien die bedrukt is met reclame voor de Urban Workout. Achja… 😉

DSC_0016(A)

NIKE DRY-FIT

DSC_0023(A)DSC_0043(A)

Dan: Nike. Mijn baby. En nobody puts baby in the corner! 😉 Bij Nike draait het dan om een ander principe. Deze kledij bestaat uit een licht en ademend stofje. Ik heb de indruk dat er binnen de collectie nog verschillen bestaan. Kijk maar eventjes naar de vergelijkende foto’s onderaan. Het eerste stofje is inderdaad gemaakt van superlicht, sneldrogend materiaal, vergeleken met het oranje topje. Toch staat op allebei Nike DryFit. Pluspunt: ik vind ze ook veel mooier dan mijn Adidas T-shirt. Maar… werkt het ook? Het stofje ventileert wel beter door het lichte materiaal, maar daar stopt het ook voor mij. Het verkoelt niet zoals de Climachill, maar na het lopen droogt het materiaal wel sneller op. Na het lopen is mijn Climachill echter te smerig voor woorden, niets droogt.

DSC_0025(A)DSC_0028(A)DSC_0033(A)DSC_0034(A)

WINNAAR

DSC_0039(A)

Voor mij is dus heel simpel: Adidas verkoelt en Nike ademt beter. Wie wint uiteindelijk deze battle? De Adidas Climachill (ja, echt!). Ik vind het verkoelende effect van de metalen stipjes belangrijker (als in: levensreddend) dan het ademend stofje van Nike. Eigenlijk kan je dus stellen dat de Climachill probeert te voorkomen dat je oververhit en dat de Nike probeert van je zo snel mogelijk terug droog te krijgen.

Maar pas op, moest ik een loopwedstrijd lopen, zou het toch Nike worden want het is net iets meer fashion. 😉

En jij? Heb jij speciale loopkledij? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s