Mijn favoriete healthspo, say whut?

Yup. Een blogpost over healthspo. Jullie denken nu allemaal: pardon? Healthspo staat als afkorting voor Healthy Inspiration. Got it? 😉 Het gaat dus over motiverende quotes, gericht op –inderdaad- een healthy lifestyle. Ik ga vaak op zoek naar zo’n quotes, om altijd wat motivatie of een steuntje in de rug bij de hand te hebben. Ik heb ondertussen al een mooie collectie verzameld en hiervan deel ik mijn vijf favoriete quotes met jullie!

Healthy for you

  1. Healthy For You

Direct een binnenkomer! Ik kan mij er onmiddellijk in vinden. Waarom eet ik gezond en sport ik veel? Niet voor iemand anders, maar voor mezelf. Om mezelf goed in mijn vel te voelen. Het moment dat je zo iets gaat doen om een andere persoon gelukkig te maken… Dan ben je fout bezig. Gezond leven doe je in de eerste plaats voor jezelf.

Skinny - Healthy

  1. Skinny VS Healthy

En daaraan gekoppeld, ben ik fan van deze quote. Ik ben zooooo blij dat het niet meer rond “zo mager” mogelijk draait. Dat is gevaarlijk. En niet alleen voor tienermeisjes, ook ik heb mij er vorige zomer als 23-jarige aan laten vangen. Skinny staat nu niet langer gelijk aan healthy. Een fit, sportief én gezond leven leiden, dat is wat belangrijk is. Niet het feit of je nu wel of niet in die XXXXS past.

statussymbol

  1. Statussymbool

Handjes in de lucht voor deze! Voor mij is een goede fysiek inderdaad een statussymbool. En pas op, dan heb ik het niet over zo’n ripper fitness body met buikspieren van hier tot in Tokio, maar over mensen die werken aan een gezond en sterk lichaam. Iedereen werkt er hard voor, nothing is given! Dus ja, het toont toewijding, discipline, zelfrespect en waardigheid. En dat zijn eigenschappen die ik toeschrijf aan een persoon die sterk in zijn schoenen staat en weet wat hij wil. En wat is daar nu niet aantrekkelijk aan?

You're Right

  1. You’re Right

Deze is misschien wel een harde, maar ik vind hem 100% juist. Sommige mensen gaan er maar vanuit dat ik alles vanzelf doe, het gezond eten en het sporten. En zij “kunnen dat niet”. Euhm. WRONG lieve schatten! Ik krijg het er een beetje van op mijn heupen. Neen, ik heb geen speciale superkracht of die-hard karakter. Het gaat bij mij ook allemaal niet vanzelf. Ik moet ook tijd vrijmaken om te gaan sporten. En mijn gezond eten spring ook niet vanzelf op mijn bord (kan iemand dat niet uitvinden aub?). En ja, er zijn véééél momenten dat ik liever een pot Ben & Jerry’s opentrek dan dat ik mijn loopschoenen aantrek. Maar weet je wat? Dat doe ik niet. Want uiteindelijk will it be worth it.

Go Run

  1. Go Run

Uiteraard moest er eentje bij specifiek op hardlopen gericht. Couldn’t resist! 😉 En deze quote staat voor mij symbool voor wat hardlopen net is. Als Cross Media studente ben ik praktisch altijd en overal online. Facebook, Twitter, Instagram, … Hardlopen is voor mij dus de ideale manier om eens los te koppelen van al de sociale media. Eventjes “rust” in mijn hoofd. Alhoewel… Rust… Lees daarvoor eventjes deze blogpost! 😉

En jij? Heb jij een paar quotes die je graag wil delen? Ik ben benieuwd! 🙂

Bron afbeeldingen: WeHeartIt

5 gedachten over “Mijn favoriete healthspo, say whut?

  1. Leuke quotes, weer een beetje meer motivatie 🙂 eentje om de ideaalbeelden tegen te gaan: ‘be who you are, not who the world wants you to be’ en ‘the best view comes after the hardest climb’ om maar aan te tonen dat het niet vanzelf gaat…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s