Dear Food Diary…

Het is al goed geweest met al mijn geloop en gesport, tijd om het eens over eten te hebben. Dé vraag die ik als eeuwige dieëter toch wel wekelijks gesteld krijg? ‘Wat eet jij dan op een dag?’. Wel, hier heb je het! Dear Food Diary … 

Mijn gemiddelde dag ziet er foodwise zo uit:

ONTBIJT

Ontbijt

Mijn standaardontbijtje is havermout met Alpro Soya Light en fruit. Ik heb een tijdje een smoothie-periode gehad en soms heb ik ook wel eens zin in yoghurt met cruesli en fruit, maar de havermout is altijd een blijvertje.

Waarom de Alpro Soya? Ik probeer zo weinig mogelijk koemelk te gebruiken omdat ik de indruk krijg dat ik dit niet goed verteer. Plantaardige melk is dus mijn way to go. Mijn verhouding is ongeveer 30 gram havermout met 180 ml Alpro Soya. Zelf voeg ik hier, gezien mijn sportieve levensstijl ook nog één schep protëinepoeder aan toe (ik koop dit bij Body&Fit shop). Het lijkt weinig, maar dankzij de extra proteïne en de voedzame havermout zorgt dit ontbijt dat ik bomvol zit! Ik eet hier ook altijd fruit bij: in de winter appel met kaneel, in de zomer gegarandeerd aardbeien, blauwe bessen of kersen.

Hoe eet ik dat? Wel, havermout kan saai lijken maar er zijn werkelijk duizend-en-een manier om havermout klaar te maken. Mijn favoriet momenteel is chia overnight oatmeal. Ik ga hier later zeker nog over bloggen. 😉

LUNCH

Lunch

De middag breekt aan. Dat wil zeggen: ik haal mijn potje rauwkost boven, aangevuld met mager vlees. Ik lust niet zo bijzonder veel groenten, dus vaak is dit tomaat, maïs, worteltjes en komkommer. Sla zal ik niet gemakkelijk meenemen omdat dit toch altijd een triestig boeltje wordt tegen ’s middags. Het mager vlees is dan kippenwit, gerookte kip of hamblokjes. Tonijn, krab en garnaaltjes zijn ook een optie, maar daar hangt wel een geurtje aan natuurlijk. 😉 Nog een beetje dressing erbij en ik ben een tevreden mens. En ja, ik leef dus altijd een beetje een Tupperware life. 😉

Als ik thuis lunch, durf ik ook al eens naar een pot vetvrije Griekse yoghurt of magere platte kaas met fruit grijpen.

DINER

Diner

’s Avonds is het dan tijd voor een warme maaltijd. Als vlees vaak kip, kalkoen of een vegetarische vleesvervanger (ik lees wel altijd het etiket want vaak bevatten deze enorm veel vetten). Heb ik zin in vis, dan wordt het kabbeljauw, pangasius of scampi en af en toe eens een stuk zalm. Ik vul deze maaltijd dan aan met ofwel opnieuw rauwkost ofwel “warme groenten”: ratatouille, broccoli, wokmixen… Gezond eten hoeft écht niet saai te zijn! Af en toe zal ik ook eens een omelet of een spiegelei eten, maar dat is ook iets dat met vlagen gebeurd. 😉

En voor wie het heeft opgemerkt: in het kader van mijn zomerlijf eet ik hier geen koolhydraten bij. Sowieso ben ik niet echt fan van rijst of aardappelen (behalve puree of frietjes dan 😉 ). Brood en pasta zijn meer mijn ding, dus als ik iets minder op mijn eten let zal ik dit hier ook wel bij nemen, maar eerlijk gezegd mis dit eigenlijk niet echt.

Mijn favoriete maaltijd is de courgetteboot met mager kippengehakt. Echt dikke liefde hiervoor! Ik zal vroeg of laat nog wel eens een recept posten. 😉

TUSSENDOOR

Tussendoortje

En dan nog de tussendoortjes! Hierbij wissel ik af: een eiwitreep (de Smartbars van Body&Fit), een havermoutreep of een potje magere fruityoghurt, het is maar waar ik op dat moment zin in heb. Aangezien ik ’s morgens sowieso al fruit eet, neem ik niet nog eens een extra stuk fruit als tussendoortje.

In het weekend schiet dit er al eens tussen, omdat ik dan bv. al later ontbijt. Op mijn stagedag eet ik om 10 uur een yoghurt of havermoutreep, om 16 uur een potje yoghurt en na het lopen ’s avonds nog een eiwitreep (die ik dan in de koelkast gelegd heb, een aanrader! 😉 ). Ik ontbijt dan namelijk al om 7 uur, dus dan trek ik het toch niet tot ’s middags zonder tussendoortje. Tijdens het weekend ontbijt ik meestal tussen 9 en 10 dus heb ik hier niet echt nood aan. Snappie? 😉

SIDE NOTE

Zo, dit was het dan! Nog eventjes een side note. Ik weeg dus wel bepaalde voeding af (mijn havermout), maar zelf ben ik niet (meer) bezig met het tracken van mijn voeding. Dit wil dus zeggen: ik tel geen calorieën, eiwitten, koolhydraten en weet ik veel wat allemaal. Ik eet ‘gewoon gezond’ met voldoende groenten en fruit zonder mij te verliezen in het uittellen van getallen. En dat werkt het beste voor mij. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s