Project BikiniBody – Hoe staat het met dat zomerlijf?

Het is ondertussen twee maanden geleden dat ik een blogpost heb geschreven over mijn Project Bikinibody. Uiteraard ben ik er achter de schermen mee bezig geweest. Hoe staat het er nu mee?

Ik heb flink mijn acht weken lang durende loopschema van Nike uitgelopen en ik blijf nog vrolijk verder rennen. Wekelijks trek ik nog vier keer per week mijn loopschoenen aan, drie keer een 6 km en één keer een 10 km. Soms is het eens wat minder, maar dit is de vrije richtlijn, om niet zoals een kip zonder kop rond te rennen. 😉

De dagen die ik niet loop, kon ik voor het begin van mijn stage nog opvullen met de Blogilates Monthly Calendar. Tijdens mijn stageperiode (nog één weekje te gaan!) merkte ik dat ik toch wel de rustdagen kan gebruiken. Het heeft voor mij namelijk geen zin om je lichaam te gaan overtrainen en er als een zombie bij te lopen.

Ik doe ook nog trouw elke dag de Blogilates Squat Challenge. Meer zelfs, ik gooi er nog een minuutje planken en een paar hip twists tegenaan. Kwestie van de buikspieren eens te laten afzien. 😉 Ook doe ik dagelijks een aantal stretchoefeningen, kan mijn spieren alleen maar ten goede komen.

Ook de voeding lijkt mij wel snor te zitten, het lijkt alsof ik –eindelijk- de ideale balans gevonden heb. Ik eet gezond met de wekelijkse treat en die combinatie houdt mij gelukkig én zorgt ervoor dat ik afval. Ja, inderdaad, afval! Dankzij het intensieve gesport en de aangepaste voeding ben ik sinds 19 mei 4,6 kg afgevallen. Yay me!

Ik heb ook nog mijn vooruitgang bijgehouden door een standaard progress-picture te maken. Hier is hij!

1kopie 2kopie

Dankzij het lopen merk ik dat mijn benen veel strakker zijn. Ook mijn buikje is weer wat platter. Hoera! Ook mijn navel is veel strakker geworden. Zouden er echt buikspieren op komst zijn? 😉 Eerlijk gezegd had ik wat meer verwacht van het gewichtsverlies, maar ik ben enorm blij met de vorm van mijn lichaam. Vooral de tweede foto toont een groot verschil op die drie maanden tijd. Spieren wegen meer dan vet, toch? 😉

Ik gaf eerder al aan in Project Bikini Body dat ik graag terug een sporty body wou zoals op het fototje van juli 2014. Een kleine vergelijking:

Juli augkopie

Mijn buik is nog altijd niet dezelfde topvorm, maar ik neem er vrede mee. Ik ben dus best wel tevreden met het resultaat: ik voel mij nu beter in mijn vel dan op de iets strakkere foto in juli 2014 en dat is wat telt. 😉

En wat nu? Ik heb nog een maandje te gaan. Een maand waarin ik zeker nog zal blijven lopen en na de afloop van mijn stage (en de citytrip naar Londen 😉 ) ook de Blogilates Monthly Calendar ga oppaken. Ik denk er er ook aan om eens een vijfdaagse juice detox te volgen. Gewoon om mijn lichaam eens te zuiveren en om het ook maar eens meegemaakt te hebben. 😉 Iemand die mij een kuur kan aanraden? Shoot!

Sowieso ben ik al superblij met het resultaat tot nu toe. Als ik mijn eerste artikel nog eens herlees, lijkt het alsof ik héél onzeker over mijn lichaam was. Ik ben reuzeblij om jullie te kunnen vertellen dat ik zonder vrees en met 100% zelfvertrouwen in september zal ronddartelen in bikini. Ik heb dus nog één maand te gaan, een maandje waarin ik zeker nog zal gaan knallen!

 

4 gedachten over “Project BikiniBody – Hoe staat het met dat zomerlijf?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s