Running Questions

Tijd voor een nieuwe tag! Ik vulde een tijdje geleden de summertag en de food confessions tag in. Welke tag kan uiteraard niet ontbreken op Cross Media Girl On The Run? Juist ja, een tag over lopen. Hier is hij!

Wanneer besloot je te gaan hardlopen?

Dat kan ik makkelijk terugzoeken! Ik posten na mijn eerste vrijwillige loopje namelijk een foto op mijn Facebook-account (uiteraard!). Ik trok op 7 juli 2014 het eerst mijn loopschoenen aan. Ik volgde toen de Blogilates monthly calendar, en besloot om nog wat extra cardio aan mijn sport toe te voegen. Ik gebruikte Runtastic, een loopapplicatie waarbij ik het startersschema voor 30 minuten volgde.

Wat was jouw beginnersfout/valkuil?

Té snel lopen bij de start van mijn loopjes. Resultaat: na nog geen 400 meter al compleet buiten adem en een hoofd zo rood als een tomaat. Een rookie mistake die ik nu ook nog al te vaak maak. #teoverenthousiast 😉

Heb je al eens last gehad van blessures?

Nog nooit! Wat een wonder! Ik heb soms wel last van kleine hardloperskwaaltjes zoals zware benen of strakke kuiten de dag na een lange loop. Maar grote ongevallen heb ik nog nooit gehad (m’n iPhone daarentegen is wel al een paar keer de grond op gekletterd, oeps!)

Wat is je hardloopoutfit?

Dat hangt volledig af van het weer! Meestal een kuitbroek van Nike met een sport T-shirt of topje. Is het koud, dan draag ik er een top met lange mouwen boven. Is het warm, dan ga ik volledig tropical met een shortje en een topje. Mijn loopkledingstuk is mijn Nik-topje van We Run Amsterdam. Oh, the memories!

Welke schoenen draag je tijdens het lopen?

Ik draag nu babyblauwe Nike 5.0. Toen ik begon met lopen kocht ik hetzelfde model maar dan in het rood. Ik heb ook nog een zwart paar Nike Free 4.0, maar daar loop ik niet zo goed mee. Ik loop er opmerkelijk trager mee, net alsof ze net iets te free zijn. 😉 

Gebruik je apps tijdens het hardlopen?

Tijdens het lopen gebruik ik alleen mijn TomTom Runner Cardio hardloophorloge maar na het lopen laad ik wel m’n statistieken op naar mijn TomTom My Sports account. Deze synchroniseert dan weer alles met mijn Nike Plus account. Zo kan ik toch nog m’n leuke Nike-running fototjes op Instagram plaatsen! 😉 2kopie

Maakt lopen je hoofd juist leeg of vind je het heerlijk om zo de dag door te nemen?

Dat hangt er van af. Soms maakt het inderdaad mijn hoofd leeg. Dan lijkt het alsof ik uren kan doorlopen. Maar meestal schieten de gedachten alle kanten op. 😉 Vaak let ik heel erg op m’n pace, zeker als ik erop gebrand ben om een nieuw record te knallen. Of ik denk na over wat ik na m’n loopje ga eten (ja, echt!). En het beste? Soms krijg ik tijdens het lopen inspiratie voor m’n blog, héérlijk!

Wat zijn voor jou de voordelen aan hardlopen?


Het is een sport die je overal kan doen. Gewoon je schoenen aantrekken en gaan! Je kweekt er een immense conditie mee (oké, dat opbouwen duurt wel lang 😉 ). En het allerleukste? De toffe loopwedstrijden zoals We Run Amsterdam en de Color Run.

Wat vind je het nadeel van hardlopen?

Euh… Geen!

Grapje! Het grootste nadeel is dat het goed weer moet zijn. Oké, je kan wel gaan lopen in de miezerregen, ik ben ook niet van suiker gemaakt. Maar in België worden de poorten van de hel nog al vaak opengezet en lopen in de gietende regen is echt niet aangenaam. Plus, de kans dat je dan ook nog eens wegwaait is toch wel 90%. En oké, ik kan wel op de loopband gaan lopen, maar dat haat ik met elke vezel in mijn lijf. 😉

Wat staat er nog op je wishlisht?

Elk jaar in een ander land gaan lopen! Vorig jaar liep ik in Turkije, dit jaar in Nederland en als het goed is, ben ik deze week ook in Londen gaan lopen (ik schrijf deze blogpost vooruit 😉 ). Volgend jaar dus Parijs? 😉

Wat zijn je irritaties om je heen tijdens het lopen en wat is juist bemoedigend?

Mijn grootste irritaties zijn stalkende insecten en brutale fietsers/auto’s/werkmannen. Echt, ik kan het niet meer op twee handen tellen. Ik loop altijd op een baantje waar nét één auto door kan rijden. Vaak moet ik nog de struiken induiken terwijl er een auto op volle snelheid op mij afkomt. En ook de commentaren van sommige werkmannen hoef ik écht niet meer te horen.

Het alle bemoedigendste is voor mij het trainen voor een loopwedstrijd. Dan heb ik een doel voor ogen en daar wijk ik niet van af! En uiteraard ook het breken van records en de positieve commentaren op m’n sociale media. It makes me “keep on running”! 😉

3kopie

Ik heb deze tag gezien op http://legally-brunette.nl/2014/06/tag-hardlopen/.

Vullen jullie ook de tag in? 😉

Een gedachte over “Running Questions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s