London – Life

OMG guys! Vorige week rond deze tijd plofte ik nog neer op het bed van de Air BnB in Londen! Hé, wat?

Yup. Ik was uit het land! Ik vertrok zondagavond 16 augustus met de bus en ferry naar Lovely London! Ondertussen al de zesde keer en toch blijf ik de city even graag zien! De zotte taxi’s, de rode bussen, de metro-vrouw die ons erop wijst van op the gap te letten, die vreemde ponden … Onbewust plan ik toch elk jaar een tripje naar mijn favoriete stad (#sorrynotsorry Antwerpen!).

Mijn blogartikels kwamen vorige week dus gewoon online terwijl ik aan de andere kant van het water euh … Vanalles gedaan heb. Samen met een studiegenootje trokken we er vijf (!) dagen op uit! Sightseeing, shopping en UITERAARD ook lopen! Yay! 😀 Uiteraard nam ik duizend en één foto’s die ik maar al te graag met jullie wil delen. Spread the London Love! Deze week luid ik dus in als London-week op Cross Media Girl On The Run. Later deze week én volgende week komen de delen over food, shopping & running. Hier is deel 1: London – Life. Enjoy! 😉

Hoe zagen de dagen er uit? Maandag kwamen we na een slapeloze nacht toe in Londen. Ik nam namelijk voor het eerst de bus en de ferry ferry. Op zich niet echt iets mis mee, maar toch, de Eurostar is véél praktischer en sneller. Weet ik dan ook weeral. 🙂

Na een powerontbijtje (muffin, ahum) sprongen we op de tube richting de Air BnB. Deze lag in een buitenwijk van Londen: Hackney Wick. Lekker rustig, goede verbinding met het openbaar vervoer en een snoezig appartementje dat we deelden met de eigenaars! Eigenlijk was maandag best al wel een drukke dag: we bezochten Kensington Palace en wipten eventjes het Natural History Museum binnen. Windowshoppen deden we bij Harrods en stiekem deden we toch ook al een beetje échte shopping. Oepsie! Aangezien ik zelf toch al een goede 37 uur klaarwakker was, doken we op tijd onder de wol.

Maandag

Dinsdagochtend stond namelijk een run op het programma. Uiteraard! Want waarom zou ik niet in Londen willen lopen?! 😉 Toeval of niet, de Air BnB lag naast Victoria Park, het park waar de Nike Women’s Series 10K gehouden wordt. Yup. Dezelfde als diegene die ik in Amsterdam heb gelopen. Om half 7 trok ik dus de loopschoenen aan en liep een héérlijke 6 K. Mijn eerste loopje in een écht park en hardlopend Londen was ook zeker aanwezig!

Aangezien ik daarna nog niet genoeg gelopen had, volgden we in de voormiddag een free walking tour. Ook een dikke aanrader, we hadden een hele leuke gids en hebben enorm veel kunnen zien (mijn telefoon gaf ’s avonds aan dat ik 25 km gelopen heb, het kan maar beter de calorieën van de London Food compenseren! 😉 ). Zo zagen we de Big Ben, Westminster Abbey, Trafalgar Square, Buckingham Palace … De must-sees dus! 😉 Na de tour doken we de London Tower in (leuk!) en vereerden we Harry Potter op King’s Cross. De trip werd nogal last-minute geboekt, jammer genoeg waren de Warner Bros Studios al uitverkocht. Snik.

Dinsdag

Oké, fast forward naar woensdag! De food blogster in mij haalde haar hart op in Borough Market, een supergezellige food markt waar écht vanalles te vinden is. Ik verloor mijn hart bij de broodkraampjes met donuts, muffins, chocolade … Enfin, je weet het nu al we ondertussen: everything sugar! 😉 Toch kocht ik er niks, mijn ogen genoten meer dan mijn maag. Misschien sloeg de vermoeidheid toe? I don’t know. In de namiddag stond de National Gallery op de planning, maar die sloeg wat tegen. Geen probleem, mijn reisgenoot dook maar al te graag een paar tweedehandsboekenwinkels in. Daarna ik ook het evil plan om het Victoria Secret bezoek ook al uit te voeren, en zo geschiede! 😉 Deze keer sloten we de avond af met een musical: Wicked! In één woord: prachtig! Uiteindelijk doken we om half 12 met kleine maar glunderende oogjes ons bed in.

Woensdag

Donderdag was mijn hoogdag om het zo maar even te zeggen: shoppen & de Nike Run Club. Over de Nike Run Club komt vrijdag een artikel online want OMG! IT. WAS. AHMAHZING! Maar goed, het shoppen! Dat deden we uiteraard op Oxford Street en wie Oxford Street zegt, zegt uiteraard ook Primark. Uiteindelijk bleken we drie uur rondgedwaald te hebben, hield ik mij uiteraard niet aan mijn shopbudget. Daarna maakten we een bee line naar de Nike Town (kwijl! kwijl!). We staken onze neus eens binnen bij de wondermooie Lush-winkel en dan brak mijn hoogtepunt van de trip al aan: de Nike Run Club. Aangezien donderdag cardiowise een zware dag was (shoppen telt ook! 😉 ), kwamen we ’s avonds euh … met iets vollere handen terug op de BnB.

Donderdag

En dan: onze laatste dag al! De tijd vliegt toch altijd in busy L-town! Vrijdag stond er niet echt veel vastgelegd op de planning. Wie weet hoe zouden we er namelijk aan toe zijn na vier drukke dagen in Londen? Onze bus naar Antwerpen vertrok pas om 21u30 dus we hadden nog alle tijd van de wereld. We trokken op pad naar Westminster Abbey (maar gingen uiteindelijk toch niet binnen), ik las een stukje uit Alice In Wonderland in de British Library. Vrijdag was een prachtige dag in Londen (eigenlijk waren alle dagen best oké: warm weer, geen regen, ’t is al oké voor mij!). Om toch de hitte van de stad wat te ontlopen trokken we naar het Westfield Shopping Center in Stratford. OMG! Ik was er nog nooit eerder geweest en ik snap niet waarom! Onze Air BnB was maar één metrohalte verder dus zo’n onderneming vanuit hartje Londen is het zeker niet! Ook daar deed ik nog wat aankoopjes, whoops! Uiteindelijk werd het toch écht tijd om onze –iets vollere- koffers te gaan ophalen. Na nog wat stressen over de busreis naar huis (WAAR IS DE BUS? KOMT DIE WEL? IS HIJ AL WEG ZONDER ONS?), ploften we –uiteraard ruim op tijd- op de bus richting België. Na wat vertraging onderweg kwamen we zaterdag om 7 uur aan in Antwerpen. En weet je wat? Ik miste Londen al! 😉

London, I still love you!

En jij? Ben jij al in Londen geweest? Zijn er aanraders die ik na zes keer nog steeds over het hoofd heb gezien? Let me know! 🙂

4 gedachten over “London – Life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s