London – Runnings

Mijn allerlaatste London-blogpost, snik snik! Uiteraard over London Runnings, want there was no way in hell dat ik m’n loopschoenen zou thuislaten! 😉

Lopen in Londen stond nog op m’n running bucketlist. Wel, ik kan het van m’n lijst schrappen! 😉 Tijdens onze vijfdaagse citytrip ben ik twee dagen gaan lopen. Mijn strakke schema van thuis aanhouden zou onmogelijk én totaal niet nodig zijn. Het is en blijft een citytrip: veel wandelen elke dag en korte nachten, daar nog eens vier keer bij gaan lopen zou een beetje te veel van het goede zijn. Zodus. Twee London Running activities!

Victoria Park

OCHTENDLOOPJE IN VICTORIA PARK

Toeval of niet, onze AirBnB lag vlak naast Victoria Park. Sowieso ben ik het hier in België niet gewoon om in een park te lopen. Score! Toen ik de reviews van de AirBnB aan het doorscrollen was, begonnen er direct bellen in mijn hoofd te rinkelen: ‘we had a wonderful time during the Nike race’… DING DONG! Dit is het park van de Nike We Run London 10K. Dus ja, uiteraard moet ik daar eens doorgevlogen zijn, zie het als voorbereiding op de 10K die ik er in 2016 sowieso wil gaan lopen!

Dinsdag leek mij de meest gepaste dag om er mijn neus eens binnen te steken. Om 6u30 liep de wekker af, wat misschien wel een beetje pijnlijk wat na 37 uur wakker te zijn door de bus en ferry-heenreis. Oeps. Maar toen ik besefte wat ik zou gaan doen was die pijn snel over! 😉

Victoria Park ligt letterlijk om de hoek, dus ik zette al gauw mijn TomTom Runner Cardio in werking en daar ging ik! Het park was werkelijk wondermooi en groot. In zo’n omgeving heb ik nog niet gelopen, met uitzondering van het Vondelpark tijdens de 10K Amsterdam. Ik genoot dus van elke seconde, samen met hardlopend Londen! Ik liep er dus zeker niet alleen. Om het toch op veilig te spelen besloot ik 3 km de ene kant uit te lopen en dan om te draaien. Zo vond ik de juiste uitgang terug, oef! 😉 De 6 km was sneller voorbij dan ik dacht, maar tijdens het ontbijt glunderde ik zeker nog na. 😉

Nike Run ClubCollage

NIKE RUN CLUB

Iets wat ik zéker zou moeten doen? De Nike Run Club in Londen! Onmiddellijk nadat beslist was dat we naar Londen zouden gaan stond deze op nummer één op de to-do list! Jammer genoeg hebben wij in België (nog?) geen Nike Run Club, and I wonder why…

Ik bekeek de events op de website en koos voor de Women’s Run die donderdagavond om 18u30 vertrok van de Nike Town op Oxford Street. Donderdag was dus ook shopdag, dus ik was eerder al in de winkel geweest. Om 18u15 liep ik dan vrij zenuwachtig de winkel binnen, waar ik al snel werd ontvangen door de pacers. Eventjes checken of ik ingeschreven was (uiteraard!) en daarna kon ik mij nog omkleden.

Al joggend liepen we naar Regent Park terwijl we ondertussen aan de opwarming begonnen. High knees, but kicks, sideway slides, Londen heeft mij vanalles zien doen! 😉 Aangekomen bij het park werd het tijd om een afstand te kiezen, ik ging voor de 7 km, 5 km en 10 km waren ook nog opties. Uiteindelijk waren we met ongeveer 8 meiden en twee pacers. De groep splitste al snel op in twee groepjes, ik liep uiteraard bij de kopgroep! 😉

We renden een mooi rondje om het park waarbij ik toch merkte dat Londen niet zo plat is dan België. #struggles 😉 Het laatste stukje renden we door de straten terug naar de Nike Town, dus voor mij was het opletten geblazen voor de auto’s die van alle kanten lijken te komen. 😉

Terug in Nike Town kregen we allemaal nog een flesje water (het was dan ook broodnodig!) en stretchen we samen uit. Ik zeefde echt op m’n roze wolk, IK HEB GEWOON MET NIKE IN LONDEN GELOPEN! 😉 Ik laadde al mijn statistieken in TomTom My Sports én Nike Running en wat bleek? Ik behaalde twee nieuwe records, yay! Mijn snelste 5K en snelste mile. Jullie zullen dus begrijpen dat ik als een gelukkige running girl de metro opsprong om mij terug bij m’n reisgenoot te vervoegen. 😉

Mijn London Runnings, ze waren dus héééérlijk! Er resten mij nog maar twee vragen: Nike België, regel aub eens snel dat er een Run Club in België komt? Also, hoe wordt je een Nike-pacer? 😉

NikePlus

En jij? Heb jij al eens in Londen gelopen? 🙂

2 gedachten over “London – Runnings

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s