Detox for Dummies? Vijf dagen sapjes drinken…

Ik beweerde het altijd bij hoog en bij laag: ik drink geen groene sapjes. Tot vorige week dan. 😉

Hoezo? Ik volgde een vijfdaagse sapjesdetox via Uzuma. Vijf dagen lang zeven flesjes sap drinken, het ziet er uit als een hele opgave!

DSC_0009

Na wat opzoekwerk te doen, viel de keuze op het bedrijf Uzuma. Een schappelijke prijs en levering op elke weekdag in België, daar was ik naar op zoek! Voor meer informatie verwijs ik jullie graag door naar de website, bij mij viel de keuze op het Slim-programma en onmiddellijk all-in voor vijf dagen.

D-DAY

Het leek mij wel leuk om voor één dag een dagboek bij te houden. Hoe de andere dagen verlopen zijn, zal ik minder uitgebreid neerschrijven voor jullie. 😉

Okéééé, let’s go! Als een rasechte stalker check ik de Track&Trace code die ik van Uzuma gekregen heb. Ik ben al vroeg wakker, maar blijf toch tot 9 uur in m’n bedje liggen. Normaal drink je je eerste sapje om 8 uur ’s morgens, maar was er al op voorbereid dat UPS niet om stipt 8 uur aan de deurbel zou hangen. Toch was mijn verzending om 4 uur ’s ochtends al in Brussel, leuk! Ik besloot dus om eerst een 6 km te gaan lopen op de nuchtere maag. En zo geschiede, een kwartiertje nadat ik vertrokken was, werd mijn pakje (euh… twee dozen) in ontvangst genomen door mijn lieve papa die thuis was (dankjewel!).

DSC_0010

Zoals op de website vermeld wordt, komen de sapjes toe in gekoelde dozen. Bij mij waren ze nog allemaal goed bevroren, yay for freshness! Ik pakte alles uit, bekeek de documentatie die erbij stak en stelde de applicatie in. De gratis applicatie is een echte aanrader voor tijdens het programma! Zeven verschillende sapjes per dag drinken, het kan ingewikkeld worden. Hoe laat drink ik een flesje? En welk flesje dan? De applicatie geeft je gewoon een melding wanneer het tijd is om je volgende flesje te drinken én je kan het ook afstrepen van je lijstje. Je kan ook nog het wateralarm instellen aangezien Uzuma aanraadt om minstens 2 liter water per dag te drinken. Aangezien ik een kameel in wording ben met mijn 3 tot 4 liter water per dag, leek dat alarm mij een beetje overbodig. 😉 Ohja, de applicatie functioneert ook met de Apple Watch dus ik kreeg de meldingen fijn op m’n pols. 😉

Applicatie

Als eerste op het programma? Rise, een oranje sapje met wortels (like duh! 😉 ), sinaasappel, Granny Smith, een ananasschijf en een stukje citroen. Tot mijn grote verbazing smaakt het sapje lekker fris (of ik had gewoon grote dorst na het lopen 😉 ) en ik smaak vooral de sinaasappel en de ananas. Fijn! Maar ik vrees dan ook vooral voor de groene sapjes. I don’t do green shit enzo. 😉

Welk flesje stond er daarna op de planning? Yup, een groen flesje… Tijd voor Aura! En ook hier ben ik aangenaam verrast! De samenstelling klinkt euh… Niet zo lekker: appel, komkommer, selderij, spinazie, passievrucht, gember en limoen. Ook hier smaak ik vooral de passievrucht met een hint van limoen. Ik zou mij bijna op een tropisch eiland wanen.

Up next: een rood sapje: Fuse! Uiteraard rood door het gebruik van rode biet en ik het proefde het wel. Een ietswat bittere smaak maar dankzij de appel toch nog oké.

Daarna is het terug de beurt aan een groen flesje, oei! Karma bevat appel, spinazie, boerenkool, broccoli, komkommer en banaan. En ja hoor, ik ben fan! Ik vind hem héél lekker smaken. Wat mij nu opvalt is dat de eerste twee sapjes nog heel fruitig smaken, de sapjes daarna lijken meer hard core groentesapjes. Ohja: vanaf nu begin ik zo wat aan vast voedsel te denken. Help!

Sapjes1

Oké, bij het Vibe-sapje krijg ik helemaal geen goede vibes hoor… Selderij, rode biet, sinaasappel, wortel en basilicum, yuk! Dit sapje smaakt enorm bitter (en ziet er felroze uit), ik ben er geen fan van… Zei ik ondertussen al dat ik constant aan eten denk? Maar écht constant?

Ondertussen is het 18 uur en het lijkt alsof ik vandaag nog niets anders gedaan heb dan sapjes gedronken. Zeven flesjes per dag, het schiet er in! Volgend flesje op de planning: Zen. Ik bekeek de samenstelling en IEUWL, dat had ik beter niet gedaan: appel, komkommer, boerenkool, venkel, spinazie, avocado, broccoli en limoen. AVOCADO. Als er één voedingsmiddel bestaat waar ik een diepe, diepe haat voor koester, is het avocado. De eerste slokken van mijn flesje neem ik wijselijk naast de gootsteen, you never know. En inderdaad, het lijkt net alsof ik ga sterven. Maar oké, blijkbaar was het iets psychologisch door de eerder vernoemde A-groente (of is het toch een fruit?) want eigenlijk heb ik dat sapje best wel overleefd. Maar toch, het is geen favoriet…

Uiteindelijk weet ik er ook nog een Blogilates workout uit te persen, maar ik merk dat ik euh… Minder energiek ben dan anders. Dat belooft voor de komende dagen? Uiteraard zal ik mij wekelijkse sportschema wat terugschroeven als ik merk dat mijn energie op een laag peil blijft staan! Als dessert sluit ik af met het laatste sapje van de dag: Shine. Ik startte met een oranje sapje en ik eindig er vandaag mee. En joepie, het is terug een meer fruitig sapje: wortel, sinaasappel, cantaloupe en mango, yum! Deze smaakt zoals een smoothie en na de die-hard groentensapjes is dat meer dan welkom!

Sapjes2

Morgenochtend om 8 uur staat alweer een nieuwe sapjesdag voor de deur, ik duik dus vroeg m’n bedje in. Hoogst waarschijnlijk droom ik al over wat ik maandag, na de sapjesdetox ga eten. Want ja, ik dacht vandaag wel vrij veel aan eten. 😉

Ohja! Ik ga niet als een crazy person elke dag op de weegschaal staan. Ik zal mij na de sapjeskuur uiteraard wel wegen om te kijken of het effectief iets heeft uitgehaald. Ik merkte wél al op dat mijn buik ’s avonds platter is dan normaal. Wuhu!

STILL ALIVE?

Dag 2 word ik wakker en ik merk onmiddellijk dat mijn buik véél platter is dan normaal! Score! De overige vier dagen bestaan dus uit hetzelfde principe: zeven sapjes per dag, hoewel de volgorde nu anders is. Ik merk toch wel dat ik iets minder energiek ben dan anders, zeker in de voormiddag heb ik het gevoel slapjes te zijn. De detox is kicking in… Om het op veilig te spelen besluit ik het gesport eventjes aan de kant te zetten. Naarmate de dag vordert merk ik ook dat ik steeds meer last krijg van een koud gevoel. Uiteindelijk geeft ik er om 20u30 de brui aan en kruip in m’n bed.

DSC_0018

Dag 3 besluit ik een warme douche te nemen, ik heb namelijk nog steeds koud. Jammer genoeg eindigde ik toch opnieuw in m’n hoodie en sweatpants. Het detoxen valt mij lichamelijk zwaar, hoewel ik verwacht had dat ik mentaal sneller zou opgeven. Natuurlijk koos ik een vrij drastisch programma, misschien iets té drastisch? Ik had gehoopt dat het lusteloze gevoel dat mij sinds gisterenmiddag is overvallen zou overgaan, maar niets is minder waar. Het is enorm mooi weer en ik vervloek mezelf dat ik niet energiek genoeg ben om te gaan lopen. Ik merk dat ik doorheen de dag ook last krijg van hoofdpijn en ik zie euhm … vrij witjes. Misschien zijn drie dagen detoxen toch écht wel genoeg? Ik wil niet falen, niet opgeven maar is naar je lichaam luisteren niet belangrijker dan dat?

DSC_0024

Dag 4 wordt ik wakker vol goede moed. Ik voel mij stukken beter dan gisteren en ben helemaal niet licht in het hoofd bij het opstaan. Uit nieuwsgierigheid ga ik mij toch eens wegen. Exact -1 kg. MAAR 1 kg?! Die verdomde rotsapjes! Ik had een beter resultaat verwacht, aangezien mijn buik nu toch écht wel strakker is. Koppig als ik ben zet ik dus toch de laatste twee dagen in. Daar waar ik op dag 3 nog naar bed ging met het idee om te stoppen, ben ik nu té koppig om op te geven, zeker omdat het fysiek beter gaat. Maar toch… Na het eerste sapje begint het terug: slap voelen, barstende hoofdpijn, koude én warmtegevoel…Mentaal kan ik nog, maar fysiek ben ik op. Gevolg: een drastische huilbui omdat ik mij zo slecht voel. Ik besluit om naar mijn lichaam te luisteren en stop met de sapdetox.

DSC_0040

DID I DO IT?

Nee, ik stopte de detox op dag 4. Het voelt niet als opgeven, maar naar luisteren naar mijn lichaam en het respecteren. De grens was bereikt bij de enorme huilbui omdat ik mij op dag 4 net zo ellendig voelde als dag 3. Het euforische gevoel dat ik in de ochtend op dag 4 nog had, was dus duidelijk stilte voor de storm. Wel heb ik geen hongergevoel gehad tijdens de detox, om de twee uur een sapje drinken lijkt weinig, maar is veel. Wat ik vooral miste was het lopen en mijn theetjes doorheen de dag. Tja… Daar kan ik niet veel op zeggen. 😉

Ik verloor in totaal dus één kg. Lichtjes teleurgesteld, want ik had na drie dagen een spectaculairder resultaat verwacht. Maar, mijn buik is wel degelijk platter geworden, uiteraard heb ik een vergelijkingsfoto voor jullie:Sapdetox

Ohja, wanneer ik dit artikel schrijf (op dag 4 dus) ben ik al helemaal bekomen. Nadat ik m’n portie havermout heb gegeten voelde ik mij onmiddellijk energieker. Dat was het effect waar ik eigenlijk op hoopte! Gek hoe het eten van een warm kommetje havermout zoveel verschil kan maken! Hoera voor de havermout dus. 😉

3 gedachten over “Detox for Dummies? Vijf dagen sapjes drinken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s