Summer’s Over: ByeBye BikiniBody?

Yup, de zomer is voor mij nu écht wel voorbij. Gisteren ben ik terug in België aangekomen en ik mis Hillside Beach Club met heel mijn hart. Het mag duidelijk zijn, ik heb er genoten van zowel gezond als minder gezond eten en ik heb er ook niet stil gezeten. Ik had immers hard gewerkt om mijn lichaam bikini ready te krijgen en ik ben er enorm fier op. Waarom zou ik dan mijn harde werk zomaar over de boeg gooien door zeven dagen ongezond te eten en de sportschoenen aan de kapstok te hangen? Juist ja, geen enkele reden! Maar nu is de zomervakantie afgelopen én ben ik niet van plan om nog in bikini rond te dartelen. Kan mijn bikinibody “de kast in” tot volgend jaar? Hoe gaat het nu verder?

De fitgirl in mij zou doodgaan als ik nu mijn harde werk ga verwaarlozen, en terecht! Ten eerste neem ik opnieuw de gezonde voeding op. Niet dat ik mijn gezonde eetpatroon heb laten varen op vakantie, maar ik had ook de heerlijke treat-momentjes waar ik zo naar uitkeek (DESSERT!! 😉 ). Nu is het terug back to being healthy. Ontbijten met havermout, lunchen met een heerlijke salade, ’s avonds een gezonde warme maaltijd, I know the drill by now. Uiteraard hou ik mijn wekelijkse treat er in.

2

En het sporten? Wel… Toegegeven, ik loop al een tijdje –letterlijk- rond zonder doel. Na het afronden van het 10K trainingsschema met Nike nam ik mij voor om wekelijks drie keer 6K te lopen met in het weekend een 10K. De laatste weken is de 10K er steeds wat ingeschoten, maar dat is zeker geen enorme ramp. Ik ben blijven lopen en ik ben van plan om dat ook tijdens de herfst en de winter te doen. Ja, het zal koud zijn en ja, het zal afzien worden. Maar ik weet al uit eigen ervaring dat het lopen onderhouden een miljard keer gemakkelijker is dan het lopen terug te moeten opbouwen.

1Toch merk ik dat ik het gemakkelijker vind om te lopen met een schema, met een einddoel. Zeker nu het steeds kouder en donkerder wordt, zal ik het moeilijker vinden om steeds maar ‘vrijwillig’ de loopschoenen aan te trekken. Binnen exact zeven dagen loop ik de Energizer Night Run in Antwerpen (daarover later nog meer!). Na deze loopwedstrijd start ik opnieuw een trainingsschema via de Nike Running applicatie. Maar ik wil meer deze keer, veel meer! Deze keer kies ik voor een 15K-schema: ik weet ondertussen al dat ik ondertussen met gemakt 10K kan uitlopen, tijd om mij dus verder te gaan pushen. Can’t wait! 

Op de niet-loopdagen neem ik dan ook de Blogilates Monthly Calendar terug op. Afhankelijk van mijn lessenrooster kan ik misschien zelfs ook op de loopdagen nog een Blogilates-sessie inplannen? Dat valt allemaal af te wachten. Maar één ding is zeker: ik ga zeker niet stilzitten! Dat bikinibody zal onderhouden worden! 😉IMG_0498kopie

Ohja, nog een kleine side-note! Ik leerde op vakantie iets belangrijk. Daar waar ik vorig jaar mijn vakanties steeds zal als een ‘vrijbrief’ om compleet los te gaan met ongezonde voeding, is het dit jaar duidelijk dat de healthy lifestyle volledig geïntegreerd is mijn levensstijl. And I love it! Serieus, ik genoot enorm van mijn bordje vol met groenten en kip dan dat ik genoten zou hebben van frietjes of lasagne. En weet je wat? Dat maakt mij dolgelukkig!

3 gedachten over “Summer’s Over: ByeBye BikiniBody?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s