Happy Havermout – Havermoutsmoothie

Ik heb het al eerder over havermout gehad, en ik word er nog altijd even happy van. 😉 Ik beloofde toen ook dat ik maandelijks een overheerlijk havermoutrecept zou delen met jullie. De kick-off gebeurde met de overnight chia havermout. Hier komt receptje nummer twee!

De keuze is gevallen op de havermoutsmoothie, een receptje dat perfect is voor de zomer. Of euh… In ieder geval op warmere dagen. 😉

Wat heb ik gebruikt?

  • 30 gram havermout
  • 180 ml Alpro Soya Light
  • 150 gram aardbeien
  • Blender

Bovenstaande afwegingen zijn maar een richtlijn, ik had hier voldoende mee. Gebruik gerust meer havermout of een andere soort melk. Of varieer met andere fruitsoorten, maar ik ben een aardbeienlover. 😉

1

Wat heb ik gedaan?

Het kan niet gemakkelijker: weeg alles af, stop het in de blender. Essentieel: vergeet het deksel niet op de blender te zetten. Start blending away!

DSC_0037kopie

Mijn smoothie smaakte dus naar een combinatie van –je zou het nooit raden- havermout en aardbei. Door de havermout heeft de smoothie een iets stevigere structuur met een bite: de havermout wordt niet volledig gemalen, maar het is zeker ook geen brokjespap. 😉

Enjoy! 🙂

5 gedachten over “Happy Havermout – Havermoutsmoothie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s