9K Met Een Lamp Op Je Hoofd – WoordShizzle

Jullie konden maandag al een sneak peak in het filmpje zien, maar afgelopen vrijdag liep ik dus de Energizer Night Run in Antwerpen. Een 9 kilometer lange fun run in het donker met enkel een headlight op je hoofd. Wat vond ik er nu van? 😉

Laat ik misschien eerst beginnen bij het begin. De Energizer Night Run werd ondertussen al voor de vijfde keer georganiseerd in Antwerpen. Het is een fun run waarbij je tijd dus niet centraal staat, maar wel de beleving rondom het parcours. En wat is dan net de beleving? Je loop ’s nachts een 9 kilometer lang parcours door het Ruggeveldpark met alleen maar een lamp, oftewel headlight op je hoofd. Ondertussen wordt je geëntertaind door verschillende spektakels.

En wel… Het was LEUK! Ik schreef me in samen met m’n running squad van de Color Run maar jammer genoeg moet eentje het verstek geven wegens ziekte. De run startte in twee waves, ik was met m’n buddies ingedeeld in de tweede wave, ofwel om 21u40. Na een korte opwarming liepen we dan over de startlijn, spannend! Ik wist al op voorhand dat ik niet zou meelopen om een goede tijd neer te zetten. In tegenstelling tot de Color Run werd hier wél tijdsregistratie gebruikt, maar ik wou liever bij my people lopen in plaats van er als een haas alleen vandoor te gaan.

We lopen dus in het donker, met enkel de headlight. Ik zie al snel andere lopers die al op de terugweg zijn (diegene die in de eerste wave gestart zijn) en het zicht op al die lichtjes is al magisch! Wat was er nog magischer? De randanimatie. Tijdens de 9K werden we geëntertaind door muziek én licht. Er waren zelfs vuurspuwers! Ohja, we liepen ook nog door gebouwen en door een wolk van luchtbellen (tip: hou je mond dicht 😉 ).

Dankzij het lange parcours én de start in twee verschillende waves heb je ook wel de ruimte om te lopen. Uiteraard wordt je ingehaald én haal je zelf mensen in, maar veel duw- en trekwerk komt er gelukkig niet aan te pas! Klein minpuntje: de modderpoelen op sommige plaatsen in het parcours. Ieuwl!

Tijdens de run liepen we op een mooie, constante pace van +- 07:00/km, met een eindtijd van 01:04:09. Uiteindelijk was deze run toch ook nog een goede oefening. Lange tijd lopen op matige intensiteit is namelijk niet iets wat ik gewoon ben. 😉 Tijdens het lopen was het fun & giggles tot de miljoenste! Het voordeel van in fantastisch gezelschap te lopen! 😉 Uiteraard haalden we de finish, maar ik had al instant spijt dat de Energizer Run er op zat. Het was ondertussen al 23 uur, maar ik zat nog bomvol energie. Jammer genoeg was de after party niet van hetzelfde formaat als die van de Color Run. Toch vond ik de belevenis tijdens deze fun run veel leuker dan de Color Run. Je leest het al, een aanrader dus! 😉

Yup, volgend jaar schrijf ik me opnieuw in! 😉

En jij? Zou jij de Energizer Night Run willen lopen? 🙂

2 gedachten over “9K Met Een Lamp Op Je Hoofd – WoordShizzle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s