Nike-Liefde

Om te lopen heb je eigenlijk maar één ding echt nodig: een degelijk paar loopschoenen. Gelukkig heb ik ondertussen al vier prachtige, wondermooie paren verzameld. 😉 Aanschouw mijn Nike-collectie:

Nike Free 5.0 – Red

Wedstrijden: de Color Run
DSC_0081kopie
Ik besloot te gaan lopen. Yes. Woehoe! Tijd om dus een paar loopschoenen aan te schaffen. De keuze viel op de immer populaire Nike Free 5.0, een neutrale loopschoen die bekend staat om het natuurlijke loopgevoel. Laat dat nu net een ideale omschrijving zijn voor een eerste paar loopschoenen. En voila, mijn eerste stappen in de loopwereld waren gezet (let op de woordspeling! 😉 ).

Deze lieverds hebben mij door mijn eerste kilometers gesleept. Jammer genoeg belanden ze tijdens de winterperiode in de kast. Er werd niet meer gelopen wegens te koud, te nat, … Vooral eigenlijk wegens te veel flauwe excuses. Toch heb ik ze nog gebruikt voor de Color Run. Voor euhm … Het geval dat het kleurenpoeder niet zou uitwassen. 😉

Nike Free 4.0 – Classy Black

Wedstrijden: Antwerp DVV Short Run 5K, Nike Women’s Series We Run Amsterdam 10K

DSC_0084kopie

Bij het aanbreken van de lente kreeg ik een nieuwe portie loopmotivatie. Daarom besloot ik ook een nieuw paar loopschoenen aan te schaffen (want: logica enzo… 😉 ). Kwestie van helemaal klaar te zijn voor het nieuwe ‘loopseizoen’. Op naar de Nike Store in Antwerpen! Ik was nog steeds tevreden over mijn Nike Free 5.0, dus ik besloot binnen hetzelfde soort te blijven. Deze keer koos ik voor de Free 4.0, een model dat nog iets natuurlijker zit dan de 5.0 (hoe lager het cijfertje, hoe natuurlijker de schoen). Ik koos voor een zwart kleurtje deze keer, kwestie van iets subtieler te blijven. 😉

En ik heb graag gelopen op deze schoenen. Zo liep ik er mijn aller-, aller-, allereerste loopwedstrijd mee, en zelfs beter nog: ze waren de uitverkoren om mij in Amsterdam over de finishlijn te helpen.

Toch knaagde er iets … Ik merkte een duidelijk verschil in snelheid tussen de 5.0 en de 4.0. Ik had de indruk dat de 4.0 net iets te ‘vrij’ was voor mijn gevoel, net alsof ik mezelf ‘inhield’ tijdens het lopen.

Toch blijft dit paar diep in m’n hartje, want ik liep er de Nike Women’s Run in Amsterdam mee én ik heb er mee door Londen gelopen. Ik word er al sentimenteel van! 😉

Nike Free 5.0 – Babyblauw

Wedstrijden: Energizer Night Run

DSC_0089kopie

Toen ik in Amsterdam was voor die Nike run, besloot ik om een nieuw paar beste vriendjes aan te schaffen. In de Nederlandse sportketen Run Today viel mij oog op een wondermooi paar babyblauwe Nike Free 5.0. Het leek mij logisch om terug dit model aan te schaffen, de 4.0 bleek namelijk niet de perfect match te zijn. En daarbij… Dankzij de Nike-run­ kreeg ik 10% korting. Ik had dus eigenlijk niet meer excuses nodig! 😉

Maar! The horror! Het paar bleek uitverkocht te zijn in mijn maat en erger nog, deze kleur zou uit het assortiment verdwijnen. Moet ik nog zeggen dat de paniek groot was? 😉 Maar geen nood, ik moest en zou deze schoenen hebben dus trok ik op queeste. Een zoektocht die eindigde bij Perry Sport. Deze happy fitgirl ging dus terug richting België met een nieuw paar schoenen.

Dankzij de Nike Running App heb ik kunnen bijhouden hoeveel kilometers ik versleten heb op deze schoenen. Uiteindelijk strandde ik op +- 205K. Job well done!

Deze schatjes kennen een mooi einde: een symbolisch afscheid gebeurde op Energizer Night Run.

Nike LunarGlide 7.0 – Flashy

Wedstrijden: still to come… 😉

DSC_0093kopie

Het mag duidelijk zijn, de Nike Free is mijn ideale loopschoen voor afstanden tot 10K. Waarom zeg ik dit? Omdat ik toch ondervonden heb dat ik meer steun, meer stabiliteit nodig heb tijdens lange afstanden. Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen ben ik momenteel een trainingsschema aan het volgen voor 15K. De ideale reden om eens een ander soort loopschoen te testen. Dus … De Nike Store in Antwerpen werd nog maar eens bezocht. 😉

Ik paste de Nike LunarGlide 7.0 en ik voelde het onmiddellijk! Deze lieverds geven mij werkelijk alles wat ik nodig heb. Een korte omschrijving: een lichtgewicht, ondersteunende pasvorm en zachte demping voor een ultrasoepele ervaring. Dus technisch gezien: hetzelfde als de Nike Free 5.0 met meer ondersteuning. Exactly what I need baby!

En dat mooie kleurtje? Dat neem ik er maar al te graag bij! 😉

En jij? Welke loopschoenen heb jij?

6 gedachten over “Nike-Liefde

  1. Ik heb ook een aardige tijd op lunarglides gelopen, heerlijk! Nu ik ga trainen voor de halve marathon toch voor Asics gekozen omdat mijn voeten erg smal zijn en deze perfect aansloten:)

    Liked by 1 persoon

  2. Heb je nooit je loopstijl laten opmeten in een erkend centrum ? Waar ik dat gedaan heb war er geen meerprijs alleen maar de schoen te betalen en had ik een schoen die perfect bij mijn loopstijl past…; Alleen jammer dat het een aartslelijke schoen is :D.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s