Waarom lopen op de loopband suckt

Ik ga niet liegen: lopen is niet altijd even leuk. Soms kan het zelfs een hele marteling zijn. Regen, je loophorloge dat er uuuuuren over doet om een GPS-signaal te vinden, afzakkende of naar-omhoog-kruipende kledij, veters die loskomen… #runningproblems Maar het aller-, aller-, allerergste van alles? Lopen op de loopband. Ik heb de nachtmerrie maar een paar keer kunnen doorstaan. Het was steeds een puur horrorverhaal. En hier is waarom:

 1. Ten eerste snap ik absoluut niets van de loopband. Dus ik duw dan maar op quick start en hoop op het beste
 2. Dus ofwel gaat de loopband te traag of te snel. Dat levert soms gênante momenten op: tegen de voorkant van de band aanlopen of net een graaibeweging naar de handsteun doen omdat ik toch wel gevaarlijk dicht bij de rand kom
 3. Er is een constante dreiging dat je daadwerkelijk van de loopband tuimelt. Het gebeurde mij meer dan eens (echt waar…) en ik heb er nog steeds mijn war wounds
 4. Het is zo vreselijk monotoon lopen. Steeds weer datzelfde tempo. Stamp-stamp op de band. Bo-ring!
 5. Tijd. Gaat. Zo. Traag. Voorbij. En je ziet hem ook voorbij kruipen, op dat ellendige schermpje voor je neus. Zo pijnlijk traag.
 6. Het is binnen. Voor de hand liggend natuurlijk. Maar lopen in de buitenlucht wint toch echt wel elke keer van lopen in een muffe fitness. Ja, ook als het regent.
 7. En over die muffe fitness gesproken: je staat er in het beste geval met MAAR maximum vijf personen naast elkaar. En ja, er wordt toch onderling gestreden. Met als gevolg: een roodhoofdige Cross Media Girl On The Run
 8. Om nog eens terug te komen op die muffe fitness: na vijf minuten ben je ook effectief uitgekeken op alles en iedereen (tenzij er in het beste geval ergens een hottie staat te liften, maar dat mirakel heb ik nog niet zien plaatsvinden)
 9. Nadien doet alles pijn. Pijnlijke kuiten, pijnlijke schouders, what’s up with that?
 10. En ik kan ook geen prachtige, wondermooie foto in mijn Nike+-account Want wie wil er nu ook een footsie op de loopband zien?

Treadmill

Yup. Ik blijf dus vrolijk buiten rondjes lopen. 😉

10 gedachten over “Waarom lopen op de loopband suckt

 1. Ik begrijp dat je geen fan bent van de loopband. Het is inderdaad erg monotoon. Voor te lopen, trek ik ook graag het bos is met een loopbuddy.
  Maar ik gebruik hoofdzakelijk wel een loopband omdat ik voornamelijk HIIT doe. Ook gevaarlijk om bij de randen te komen 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s