Mijn favoriete slankvoer

Ik heb het al eens over mijn euhm… Niet zo gezonde lievelingsfood gehad. Laten we vooral niet vergeten dat ik een healthy lifestyle blog heb. Met andere woorden: tijd om het eens over mijn favoriete slankvoer te hebben! 😉

AUBERGINE & COURGETTE

Groenten: ik heb ze moeten leren eten, en ik ben dat nog steeds aan het doen. Maar mijn favoriete groenten aller tijde? Dat zijn toch wel aubergine en courgette.

Ik hou van de combinatie aubergine met lamsvlees. Wanner ik een courgetteboot met kippengehakt eet, is het altijd een feestje in mijn hoofd. Check ook zeker eens mijn recept voor de aubergine-geitenkaas ovenschotel!

En dat brengt mij ook naar de volgende heerlijke goddelijkheid:

GEITENKAAS

Oké, ik geef toe: je moet er geen hopen van eten (en dan liefst ook niet de combinatie geitenkaas – buggles 😉 ). Geitenkaas bevat dan wel veel calorieën, maar weinig koolhydraten. Een goede manier om toch je eiwitten en gezonde vetten binnen te krijgen. Yup, voor een salade geitenkaas ben ik dus altijd wel te vinden!

HAVERMOUT

Ontbijt is (na dessert dan 😉 ) mijn favoriete maaltijd van de dag. Dat ik van havermout hou, weten jullie ondertussen allang: het goedje bevat énorm veel gezondsheidsvoordelen. Bekijk dus zeker nog eens mijn havermoutreceptjes:

AARDBEI – KERS – BOSBES

Ik combineer mijn potje havermout altijd met een portie fruit. Want: vitamientjes & shit. 😉 Mijn favoriete fruitje? Aardbei, kers of bosbes. Mijn havermoutjes in de zomerperiode zijn dus echte feestjes. Dat lekkere, zoete fruit, YUM! Daarnaast heb ik ook altijd een voorraad in de vriezer, om de winterperiode ook te overleven. 😉

ZOETE AARDAPPEL

’t Is geen aardappel. ’t Is een groente! En zoals de naam het zegt, heeft hij een zoete smaak. En ik ben er verliefd op! De zoete aardappel bevat een overload aan vitamine A, C en mineralen. Ohja, hij bevat ook minder koolhydraten dan een gewone aardappel maar wél meer vezels, dus hallo verzadigdheidsgevoel!

Tot nu toe (ja, de zoete aardappel is pas sinds een maand verkrijgbaar bij mijn lokale Colruyt…) heb ik de zoete aardappel alleen nog maar gebakken in de pan, maar er zal zéker nog geëxperimenteerd worden! 😉

Wat is jouw favoriete slankvoer? 🙂

3 gedachten over “Mijn favoriete slankvoer

    1. Ik gebruik 30 gram havermout en 180 ml Alpro Soya Light. Dat gaat twee minuutjes de microgolfoven/magnetron in. Daarna meng ik er een schep proteïne doorheen (momenteel gebruik ik Isolaat Perfection). En dan nog een portie fruit erboven! Heel lekker hoor, maar ik heb havermout ook moeten leren eten. 😉

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s