Winter is coming: vijf tips om die hardloopdip te voorkomen

Ja hoor. De winter is bijna in het land. Happy, happy, happy, joy, joy, joy! Maar euh… Dat betekent ook dat die winterse hardloopdip weer om de hoek komt loeren. En waarom zou je jezelf dan nog gaan lopen afbeulen in de kou? De tijd van de fleece dekentjes, Netflix en warme chocomelk is aangebroken. I feel ya. Maar euhm… Ik heb alvast besloten om mij deze winter niet opnieuw te laten vangen dankzij deze 5 tips:

  1. Zoek een running buddy

Klinkt cliché, maar het is zo. Je loopschoenen aantrekken om alleen in de kou te gaan lopen is niet zo evident. Hell, je hebt er een abnormaal grote portie wilskracht voor nodig. Dus… Wie biedt zich aan? 😉

  1. Ga af en toe op de loopband

Ja, I know. Ik heb het onlangs nog bij hoog én bij laag beweerd: de loopband sucksMaar wanneer er sneeuw ligt (en België kennende zal dat sowieso gebeuren) is de loopband toch nog altijd de iets veiligere optie. Doe het dus maar. Ik zal het ook moeten doen.

  1. Koop thermokledij

Heel voor de hand liggend. En ook een hele investering. Maar dan wél een investering die je duizend maal zal danken wanneer je inde vrieskou naar buiten loopt. Mijn thermolegging van Nike heeft mij al talloze keren van een ijskoude dood gered. Ja, ik heb absoluut een tweede exemplaar nodig. 😉

  1. Schrijf je in voor een loopwedstrijd

In mijn geval is competitie de ultieme motivatie en ik zal daar zeker niet de enige in zijn. Schrijf je dus in voor een loopwedstrijd, zo heb je een doel voor ogen. Telkens wanneer ik vloekend de deur uitloop om te gaan lopen in de kou, denk ik aan de Disneyland Half Marathon. En dan loop ik. Hard! 😉

  1. Doe. Iets.

Je hoeft helemaal geen marathons te lopen in de winterkou. Thank God! Maar ga gewoon lopen. Loop je maar tien minuten, dan loop je maar tien minuten. Maar ik kan je verzekeren, door een hele winter niet te gaan lopen, ga je tijdens de lente énorm afzien. En ook wensen dat je toch maar die loopschoenen een keertje had aangetrokken.

Dus hup! Gaan met die banaan! 😉

Een gedachte over “Winter is coming: vijf tips om die hardloopdip te voorkomen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s