Vijf dieetfouten die ik gemaakt heb

Ik aanschouw mezelf ondertussen als een gezonde dieeter deluxe pro 2.0. Hell, ik probeer ondertussen al drie jaar een gezond dieet te hanteren. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het niet altijd van hetzelfde leien dakje liep. Deze vijf fouten heb ik dan ook gemaakt:

  1. Altijd maar hetzelfde eten

Ik geef het toe. Ik heb tijdlang altijd maar hetzelfde gegeten. Kip, sla, yoghurt… Werd ik daar gelukkig van? Neen! Geloof me, een gezond eten hoeft écht niet altijd saai te zijn. Sterker nog, in die drie jaar dat ik dieet, heb ik nog NOOIT een kookboek vastgehad. Ik zoek mijn inspiratie op gezonde blogs en Instagram. En ik vind ze steeds. 😉

  1. Give me al the proteïns!

Tuurlijk, als je wil afvallen of spieren opbouwen moet je proteïne eten. Dat knoopte ik al snel in mijn oren, proteïnen zorgen namelijk voor spieropbouw en voor een verzadigd gevoel. I love them proteïns! Maar ook je andere macronutriënten mag je niet vergeten. Koolhydraten en ja, zelfs vetten heb je nodig om af te vallen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je nu een pak friet (koolhydraat) met een dikke dot mayonaise (vet) moet gaan eten! 😉 Wat wil ik wel zeggen? Dat het heus geen kwaad kan om eens volkorenpasta en een stukje zalm te eten. Denk aan volwaardige koolhydraten en “goede” vetten. 

  1. Joepie, vetvrij!

Ik heb tijdlang de supermarkten afgespeurd naar vetvrije producten. En geloof mij, ze zijn te vinden! Maar vaak betekent vetvrij ook: superchemische vervangers. Is dat dan gezonder? Geef mij dan toch maar liever dat vet… 😉 

  1. Vloeibare calorieën

Je kan uiteraard supergezond eten. Maar vergeet niet dat ook drank calorieën (en dus ook vaak suiker) bevat. Ik hou het bij mijn aanzienlijke hoeveelheid water per dag, koffie en thee. Ik dronk tijdlang de Macchiato melk-drank van Alpro Soya. Want soya = gezond. Dacht ik. Tot ik met m’n neus op het etiket werd gedrukt. Wauw. Suger much?

  1. Havermoutdecoratie

Ik ga het blijven herhalen: ik ben fan van havermout en het is supergezond! Maar euh… Overdadige havermoutdecoratie is minder gezond. Vroeger kon ik échte kunstwerkjes maken van mijn potje havermout. Wat moer- of goijibessen en cacaonibs, of een banaan met een toef pindakaas,… Maar uiteindelijk, it adds up the calories… Mijn havermoutjes zullen er nu wat saaier uitzien, maar met een handvol fruit kan ik ook best nog wel decoreren. 😉

Yup. Ik kan wel zeggen dat mijn overstap naar een gezonde levensstijl een proces was van trial and error.

  En jij? Heb jij al ‘dieet-fouten” gemaakt? 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s