11 dingen die niemand je vertelt over het lopen van een loopwedstrijd

Ik begon mijn blog het met het schrijven over de Nike We Run Amsterdam 10K. Daarvoor liep ik ook nog de Antwerp DVV 5K Short Run. Ohja, ik deed ook nog mee aan de Color Run en de Energizer Night Run. Ik denk dat ik dus ondertussen al wel kan zeggen dat ik toch een beetje ervaring heb met loopwedstrijden. Ondertussen heb ik deze 11 dingen geleerd:

 1. Je kan over niets anders meer praten. Je familie en vrienden zijn op de hoogte over je trainingsschema en over het hele verloop van race day zonder dat ze daar om gevraagd hebben.
 1. Maak je sportzak de dag op voorhand. Want de dag zelf vergeet je sowieso nog een aantal essentiële dingen. Sportbeha bijvoorbeeld. Of die ellendige speldjes. Of je loophorloge.
 1. En over die speldjes gesproken, het is een miljoen keer gemakkelijker om éérst je startnummer op je T-shirt te spelden en dan pas je T-shirt aan te trekken. Niet dat ik dat overigens al één keer gedaan heb. Maar het LIJKT mij pakken makkelijker.
 1. Nog iets over dat T-shirt: het kost geld. Soms zit hij niet standaard bij je inschrijving inbegrepen. En ja, 30 euro voor een T-shirt dat je eigenlijk niet zo mooi vind, kan veel geld lijken. Koop ‘m toch maar. Je gaat hem uiteindelijk willen. Ik deed het namelijk NIET tijdens de DVV Short Run in april 2015, en ik wil ‘m nu nog altijd. Als je veel wedstrijden loopt, heb je uiteindelijk een mooie collectie om fier op te zijn.
 1. Neem er vrede mee dat je niet start om exact 00:00 (vul in met eender welke tijd). Tijdens We Run Amsterdam stond ik toch wel twintig minuten te popelen in mijn startvak. Ik begon zelfs al te stressen dat ik niet meer zou mogen beginnen. Een wedstrijd loop je namelijk niet alleen. Het duurt dus wel eventjes voor je daadwerkelijk over de startlijn loopt. Te veel lopers, te smalle start. Tenzij je vooraan staat dan. Dan heb ik niets gezegd.
 1. Ohja, tijdens een wedstrijd is lopen plots een teamsport. De eerste kilometers spendeer je dan ook al slalommend. En als je geluk hebt, struikel je dan niet over een stoeprand.
 1. Want dat post-run energiedrankje en die versnapering klinken plots heerlijk.
 1. Wees er ook niet verbaasd over dat je statistieken op je loophorloge waarschijnlijk niet zullen overeenstemmen met je wedstrijdgegevens. Tijdens de Energizer Night Run haalde ik nét geen 9K, terwijl de iPhone van Silke aangaf dat ze toch al wel eventjes de 10K had aangetikt. Ik weet het, het is moeilijk om te aanvaarden maar leg je er maar gewoon bij neer. Hoe hard het ook is.
 1. Er worden hoogst waarschijnlijk foto’s genomen. Foto’s waarvan je –waarschijnlijk- hoopt dat ze nooit het daglicht zullen zien. #roodhoofd #beetjeteserieusgezicht 😉
 1. Zodra je over de eindstreep loopt, voel je de onweerstaanbare drang om je joy met de hele wijde wereld te delen. En je hebt gelijk, want you earned it! 😉
 1. En hoewel je deze keer, tijdens het lopen, op je allereerst geborene gezworen hebt van never, nooit nog een loopwedstrijd te lopen, schrijf je je toch opnieuw weer in voor een andere megacoole loopwedstrijd die je écht niet wil missen. 😉

Yup, deze dingen had ik graag op voorhand geweten! 😉

Yup. Deze dingen had ik graag op voorhand geweten! 😉

Een gedachte over “11 dingen die niemand je vertelt over het lopen van een loopwedstrijd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s