Happy Havermout – Easy Peasy Havermoutkoekjes

Wauw. Het is ondertussen al tijd voor een vierde ‘Happy Havermout’-recept. Tot nu toe hadden we dus al de overnight chia oatmeal, de havermoutsmoothie en de mugcake mania. Allemaal ontbijtreceptjes. Tijd dus voor eens iets anders. En de sleutelwoorden zijn zoals altijd snel en makkelijk! 😉

Wat heb ik gebruikt?

2 bananen

100 gram havermout

Yup. That’s it.

DSC_0001

Optioneel kan je nog wat shizzle toevoegen. Denk aan pindakaas, rozijnen, cacaonibs of kokosschaafsel. Go crazy. 😉

Wat heb ik gedaan?

Het kan weer eens niet gemakkelijker:

Verwarm je oven voor op 180 °C. Prak de bananen met een bord. En zoals altijd: hoe rijper de banaan, hoe zachter de structuur. En dus ook minder pletwerk. Meng daarna de havermout door het bananengoedje. Ik ga niet liegen: it’s a messy job. En het ziet er ook niet uit:

DSC_0003kopie DSC_0005kopie

Bekleed een bakplaat met bakpapier (essentieel als je je koekjes niet van de bakplaat wil schrapen) en maak nu hoopjes van het deeg. Probeer de miserabel uitziende hoopjes ongeveer even groot te maken. Dit lukt het beste door twee lepels te gebruiken.

DSC_0011kopie DSC_0013kopie

Duw de bakplaat nu voor 15 minuten in de oven, dan zijn je koekjes nog lekker zacht en chewy vanbinnen. Wil je graag hardere koekjes? Langer in je oven dan! #logica Oké, ik geef ook toe: een Oreo ziet er lekkerder uit, maar ze smaken wel heerlijk. Beloofd!

DSC_0015kopie DSC_0020kopie

Je kan ze een aantal dagen bewaren in een afgesloten trommel, dus je hoeft ze niet perse in één keer op te eten. Of net wel. Je ziet maar! 😉

Enjoy! 🙂

4 gedachten over “Happy Havermout – Easy Peasy Havermoutkoekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s