Mengelmoes van Quinoa

De zomer is over. Tijd dus om van slaatjes over te stappen naar winterse gerechten. Plots had ik er dan ook genoeg van, van mijn zomerse bordjes. Ik zocht én vond winterse recept-inspiratie. Zoals altijd: gezond, snel en makkelijk. En zoals altijd, deel ik dat met jullie! 😉

Hier is receptje nummer 1: een mengelmoes van quinoa.

Wat heb ik gebruikt?

DSC_0020kopie

100g quinoa (kan je gewoon in de supermarkt, bij de pasta enzo)

1 bakje champignons

2 grote tomaten

Een flinke hand rucola

30g Parmezaanse kaas

Wat heb ik gedaan?

Weeg de quinoa af en spoel deze af onder de kraan. Zo spoel je de bittere smaak van de quinoa weg. Tip: gebruik hiervoor een vergiet met FIJNE gaatjes. Dat voorkomt dat je quinoa door de gootsteen loopt. 😉

Verzuip vervolgens de quinoa. Grapje. Zet ‘m onder water. Zo ongeveer tot één centimeter boven de korrels. Zet je kom op het vuur en verwarm tot het kookpunt. Van zodra het water kookt, is het tijd om je smartphone erbij te nemen en de timer in te stellen op 8 minuten (want wie gebruikt er nu nog een kookwekker?). 😉

DSC_0026kopie

Dan doe je het moeilijkste van allemaal: snijd de champignons en tomaten in grove stukken. Ben je net zo’n freak like me, dan spoel je de tomaten ook nog eens af zodat alle pitjes weg zijn. YUK!

Bak de champignons aan in een wok en doe daarna de tomaten er ook nog bij.

DSC_0027kopie DSC_0030kopie

Check ondertussen je timer. Zijn de acht minuten voorbij? Proficiat! Giet de quinoa af (gebruik opnieuw dat handige vergiet!) en voeg ‘m toe aan je champignon-tomaatmengsel. Voeg hier vervolgens een hand rucola aan toe en roer goed door. Je zal zien dat de rucola slap begint te worden van de warmte. Dat is het teken voor hét magische moment: CHEEEESE! Voeg de Parmezaanse kaas toe. Je kan de kaas ook lekker kunstig boven je bord op je mengelmoes strooien, maar zo smelt hij lekker door je prut. YUM.

DSC_0032 DSC_0038kopie DSC_0040kopie DSC_0044kopie

Enjoy! Weer een gemakkelijk én gezond gerechtje. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s