Hoe word je een FitGirl: The Real Business

Ik schreef eerder al over het fenomeen fit girl. Die blogpost was –uiteraard- met een serieuze korrel zout te nemen en ik heb toch wel goed gegniffeld tijdens het schrijven ervan. Kort samengevat waren dat alle typische clichés rond de fit girl. Maar nu, let’s get to business! Real business deze keer!

Dus. De fit girl. Wat drijft haar?

Wat is ze?

Waarvoor staat fit girl nu eigenlijk? Een rondje Google leverde mij volgende antwoord op:

A fit girl is considered to have a healthy lifestyle. She nourishes her body with healthy food and loves to work out. She needs to have fierce confidence and a fiery attitude. A girl doesn’t have to be fit to be admired or loved, you just have to be yourself.”

Wat doet ze?

Dat staat eigenlijk ook al een beetje hierboven vervat. Ze leeft met het oog op een gezonde levensstijl: ze zorgt voor haar lichaam door een combinatie van een gezond voedingspatroon en sporten. En dat doet ze graag.

Ik kan nu ook wel zeggen dat ik na drie jaar ben afgestapt van het idee: ‘ik ben op dieet’. Ik leef nu met een gezonde levensstijl, met een balans van 80% gezonde voeding en 20% treats.

Wat drijft haar?

Een goede vraag. Sommige mensen verklaren mij voor gek dat ik ’s morgens vroeg uit mijn bed spring om te gaan lopen. Of ja, ook dat ik vaak liever een salade eet dan een pak friet. Waarom doe ik dat dan? Omdat een fit girl haar doelen stelt: waarom wil ze een gezonde levensstijl hanteren?

Bij mij is het antwoord simpel: ik wil mezelf goed voelen. Ik wil er fit uitzien zodat ik een hoop zelfvertrouwen krijg. Ik wil een inspiratie zijn voor anderen.

En de praktijk heeft mij al geleerd dat ik mij 150% goed voel bij het regelmatig sporten en de gezonde voeding. Ik mérk dat ook echt. Uiteraard heb ik soms ook eens absoluut geen zin om te gaan lopen. Dat kan gebeuren, en dat is ook compleet menselijk. Maar na verloop van tijd jeukt het toch om die sportschoenen aan te trekken. Enorm hard.

En hetzelfde geld voor de voeding: uiteraard eet ik niet altijd even gezond. Maar ik ondervind dan ook dat een paar dagen ‘ongezonder’ eten ervoor zorgen dat ik mij slechter in mijn vel voel. Ik heb dan écht enorm veel last van sugar swings en over het algemeen voel ik mij slecht. Het goede daaraan? Ik crave dan naar mijn bordje gezond. 😉

Zo. Dit is in het kort samengevat wat een fit girl nu écht is.

Love,

A Fit Girl.

Schermafbeelding 2015-10-29 om 20.38.05

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s