It’s Christmas time: 2015, je was geweldig!

Moest je het nog niet weten: het is Kerstmis vandaag. Ligt het aan mij of is 2015 voorbij gevlogen? Misschien komt dat omdat 2015 voor mij toch wel een megafantastisch jaar geweest is. Tijd voor een kleine terugblik.

Ik sloot 2014 iets minder fijn af. Ik gaf halfweg december mijn ontslag op mijn toenmalige werk, om terug aan een voltijdse studie te beginnen. Ik had enorm veel twijfels. Maak ik geen fout? Ben ik mijn leven nu aan het wegsmijten? Op 26 januari kroop ik dan ook met een klein hartje terug in de schoolbanken. Gelukkig is ondertussen méér dan eens gebleken dat de richting Cross Media Management mij best wel op het lijf geschreven is. En dat werd bekroond met geweldige punten in juni. Maar dus: schrijven, ik hou ervan! Genoeg om een blog op te richten. Genoeg om vandaag mijn 100ste blogpost te posten. Ja, echt wel een feestje in mijn hoofd.

christmas-decorations-lights-snowflakes-winter-Favimcom-183161_large_zps084734b4

En over de blog gesproken, ik nam terug mijn gezonde levensstijl op. Ook weer iets heel spannend, want ik was doodsbang dat ik opnieuw zou gaan overdrijven en in de negatieve cirkel van orhtorexia zou vallen. Ik was tijdens de winter terug een aantal kilo’s bijgekomen, wat op zich wel goed was voor mijn ondergewicht. Maar ik voelde mij niet goed in mijn lichaam, ik was niet zelfzeker genoeg. En ik ga eerlijk zijn: het ging niet van een leien dakje. Daar waar de kilo’s er vroeger nog afvlogen, was nu elke kilo een ware strijd. Ik steek het op het gejojo van de afgelopen jaren, mijn metabolisme was een beetje van slag denk ik. Maar hey, ik ben trots om nu te zeggen dat ik een gezond en evenwichtig gewicht heb bereik. Een gewicht waarbij ik mij niet moet uithongeren of doodsporten, een gewicht waarbij ik me goed voel. En dat harde werk werd beloond met een artikel in Flair, zotjes!

Meer nog: ik werd én ben verslaafd aan lopen. Ik schreef mij begin januari in voor de Nike We Run Amsterdam Women’s Series, als goed voornemen. Ik had nooit kunnen denken dat ik zo verslaafd zou worden aan het lopen. Ik loop in eerste instantie niet omdat ik gewicht wil verliezen. Ik loop omdat ik met elke extra kilometer die ik loop, ik meer en meer verbaasd ben over wat ik kan. Mensen verklaren mij voor zot dat ik om 6 uur ’s morgens uit m’n bed rol om te gaan lopen. Of dat ik om 9 uur ’s avonds nog de loopschoenen aantrek om te gaan lopen in de regen. Maar ik kan er écht waar niets aan doen. Ik hou van lopen. Lopen is zeg maar, mijn ding. Lopen geeft mij energie. Toen ik mij inschreef voor de 10 Miles en de Disneyland Paris Half Marathon raasde de adrenaline door mijn leven. De voorpret die ik nu al voel is heerlijk. Ja, ik zal vloeken en jammeren wanneer ik aan het trainen ben om daadwerkelijk over de finish te lopen. Maar wanneer ik het dan flikt, voel ik mij een held. Een Cross Media Girl On The Run. Maar méér nog: lopen geeft mij rust. Ik heb geleerd om te ontstressen tijdens het lopen. Loopschoenen aantrekken, de deur uit en gedachten op nul. Gewoon lopen. En dat is heerlijk.

tumblr_lv7b15Jtnh1r363pgo1_500

In het begin van de zomervakantie deed ik iets geks. Ik reageerde op een oproep van de Belgische website Newsmonkey, in de hoop er zes weken stage te mogen lopen aangezien dit heel goed zou aansluiten op mijn studierichting. Tot mijn grootste verbazing kreeg ik de stageplaats. Zes weken lang heb ik ervaring kunnen opdoen in het schrijven van virale artikels. Ik leerde hoe het is om op een superfijne redactie te werken met megafantische collega’s oftewel Monkeys. 😉 Na die zes weken die dan ook veel te snel zijn omgevlogen , nam ik dan ook met pijn in het hart (en met één of andere epische Oreotiramisu) afscheid van een geweldig team. Maar niet voor lang, want de verbazing was nog groter toen ik twee weken later teruggevraagd werd, als jobstudent. Ondertussen ben ik nog altijd blijven plakken bij die leuke apenbende en daar ben ik reuzeblij om.

Maar die stage leverde mij veel meer op dan ik ooit had durven denken. Mijn eigen Monkey. ❤ Er valt nog niet zoveel over te zeggen: het is allemaal nog nieuw en eerlijk gezegd moet daar ook niet al te veel over geblogd worden. Zelfs als Cross Media studente hou ik toch nog een aantal zaken graag privé. Maar het is ongelofelijk dat hij me na één maand nog niet beu is (of met andere woorden: ontdekt heeft hoe geschift ik eigenlijk ben). En dat is maar goed ook, want stiekem wil ik hem eigenlijk niet kwijt.

7d1b7e51bd70755d1fa72ffeaf23d332

Er zijn – jammer genoeg – mensen uit mijn leven verdwenen afgelopen jaar. Ik ben dan ook niet meer dezelfde persoon en ik leerde welke mensen belangrijk zijn en welke niet. En de nieuwe, fantastische mensen die ik heb leren kennen? Ik hou van hen. Stuk voor stuk. De mensen die in mijn leven gebleven zijn? Ik hou uiteraard ook van hen. Ook stuk voor stuk. Maar ook jullie: mijn lezers. Jullie lezen mijn blog en dat vind ik best wel een beetje gek. Wie leest er in godsnaam mijn gebabbel? Maar elke reactie op mijn blog, elke vermelding zorgt voor warm&fuzzy feelings.

Sommige mensen vragen zich terecht af hoe ik alles combineer. School, halftijdse studentenjob, lopen, gezond leven, bloggen, … Eerlijk gezegd, ik vraag het mij soms ook af. Maar ik ben hard voor mezelf. Ik plan mijn agenda strak in. Ik ben supervrouw niet, maar ik doe wel mijn uiterste best. Omdat ik hou van mijn toch wel hectische leven op dit moment, ondanks mijn geklaag en gezaag op sommige momenten. Een leven, waarvan ik nooit had gedacht in 2014 dat ik het zou leven.

Het is nooit te laat om een tweede start te nemen. An arrow can only be shot while pulling it backward. When life is dragging you back with difficulties, it means it’s going to launch you into something great. So just focus and keep aiming.

2015, dankjewel. ❤

430840_511870862167057_1839920633_n_large

Bron afbeeldingen: Tumblr.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s