15K, I did it!

15K, I did it! Whoopwhoop! Veertien weken geleden begon ik aan een nieuw trainingsschema van Nikewant never not running. En gisteren heb ik de laatste run gelopen: Race Day, 15 kilometer. De afgelopen veertien weken waren niet gemakkelijk but I loved every minute of it. Tijd om eens met harde cijfers over de brug te komen:

  • Het schema bestond uit vijf trainingsdagen per week. Dat is veel. Dat is héél veel, zeker in combinatie met student zijn én jobstudent zijn. En de laatste maand kwam daar nog eens een lief bij. Ik moet zeggen, sommige dagen heb ik er een uurtje slaap voor gelaten. Opstaan om 6 uur om te lopen, of om 9 uur ’s avonds de loopschoenen nog aantrekken, het hoorde er bij.
  • Die vijf dagen per week zorgen dus voor precies 70 runs verspreid over 14 weken
  • In totaal liep ik 452,08 km. Niet moeilijk dat de zolen van mijn loopschoenen afgesleten zijn! 😉
  • En over die 452,08 km, liep ik in totaal 43 uur, 31 minuten en 5 seconden. Dat is héél veel tijd.
  • Plus, die kilometers liep ik met een gemiddelde pace van 05:45. Zoef zoef! 😉 Mijn snelste pace was 05:08 en liep ik op 7 oktober.
  • En compleet geschift? Het aantal calorieën dat ik verbrand heb: 32.231
  • Mijn langste run was 17,6 km. Mijn tijd was 01:44:29 met een pace van 05:56. Hier ben ik best wel trots op!
  • En het eindresultaat? Ik liep 15 km met een gemiddelde pace van 05:49, wat ervoor zorgde dat mijn eindtijd 01:27:22 is. Schouderklopje voor mezelf!

1

Het meest glorieuze moment? 17,6 km lopen. OMG, serieus! Ik was een beetje bang om er aan te beginnen, maar dat heldengevoel na afloop heeft toch wel minstens drie dagen geduurd. Het vloekmoment? Negen dagen lang na elkaar lopen. Oeps! Een hele uitdaging, zowel mentaal als fysiek. Ik heb de laatste maand drukke weken gehad wat soms zorgde voor een stressvolle, praktisch onmogelijke planning.

Maar hey, ik heb geen énkele run overgeslagen. Driedubbel schouderklopje voor mezelf! En nu? Cross Media Girl On The Run hangt haar loopschoenen aan de haak? Tuurlijk niet! Maar ik kijk er wel naar uit om de komende weken eens zonder schema te lopen. Eventjes was gas terugnemen en wat quality time voor mezelf, ik zei het al in mijn goede voornemens. En daarmee bedoel ik dan: vier dagen lopen per week in plaats van vijf. #addictedtorunning

Ik plan voorlopig twee keer 5K, één keer 10K en één keer 15K in per week. Moet lukken, toch? 😉 En als ik bekomen ben (en het “vrij” rondhuppelen kotsbeu ben!) komt de volgende grote uitdaging: het trainingsschema voor de 21,5K. Want die Disneyland Paris Half Marathon wacht ook niet!

Can’t wait!

6 gedachten over “15K, I did it!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s