Mijn 9 onmisbare producten om gezond te eten

Er is een nieuw jaar aangebroken (allé nu! 😉 ) en waarschijnlijk zijn er wel een hoop mensen die goede voornemens hebben gemaakt. Als gezond eten er eentje van is, heb je deze 9 producten zeker en vast nodig:

  1. Wat je absoluut in huis moet hebben (eigenlijk dé basic om gezond te koken) is een goede blender. Zo tover jij de meest heerlijke smoothies, maar kan je bv. ook havermout fijnmalen tot havermeel om bijvoorbeeld healthy baksels te maken.
  2. Een andere essential zijn bakjes. Heel veel bakjes. Als je gezond wil eten in combinatie met een druk leven, is foodprepping your way to go. Op een moment dat je tijd hebt (vaak zondagvond) ga je grote porties gezonde gerechten maken om deze dan te bewaren in de koelkast of diepvries. Dus: bakjes. Veel bakjes.
  3. Gezond eten is ook maar gezond als je het met mate eet. Zeker producten zoals zalm of avocado bevatten veel vetten. Veel goede vetten, maar té veel is nooit echt goed. Een keukenweegschaal om al je ingrediënten af te wegen is daarom zeker onmisbaar.
  4. Een lekkere spagethi bolognaise past jammer genoeg niet echt in een gezonde keuken. Maar met een spiralizer kan je wel courgetti bolognaise maken! Je maakt gewoon courgettesliertjes in plaats van pastasliertjes en voila! Een extra portie groentjes!
  5. Fruitsnijders in alle soorten. Dit is zo handig! Zeker voor fruit als mango of ananas, ik ben geen fruit-snij-talent en zo’n fruitsnijders saved my ass more than once.
  6. Een stomer is ook onmisbaar. Groentjes of vlees stomen is supergezond, dankzij het stoomproces blijven de vitamientjes bewaard en je hoeft je groenten of vlees niet klaar te maken in een hoop boter of olie. Win-win!
  7. Een andere optie is een grillpan of een non-stick pan Zo hoef je ook geen vetstof te gebruiken om je vlees te bakken.
  8. Gezond eten wil ook zeggen dat je toch echt wel de frisdranken achterwege moet laten. Ja, ook de light of zero-versie ja. 😉 Wanneer water je oren uitkomt, is het tijd om een thee-eitje in huis te halen. Zo kan je zelf verse (groene) thee maken.
  9. En dan nog nog mijn ultieme droom: een AirFryer. Frituren met hete lucht in plaats van olie, sounds good to me! Dan kan ik eindelijk eens gezonde zoete aardappelfrietjes maken. #lifegoal #wishlisted 😉

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s