Wéér wafels …

Hoi! Weten jullie nog dat ik havermoutwafels gemaakt heb? Wel, mijn handen (of beter gezegd: wafelijzer) bleven maar jeuken, dus tadaaaaam! Wéér wafels! 😉

Wat heb ik gebruikt?

2 eieren

430 ml melk (ik gebruik zoals altijd Alpro Soya Light. Saai mens dat ik ben.)

120 gram Griekse yoghurt (ik gebruikte de 0% yoghurt Griekse stijl van Albert Heijn. Fangirl dat ik ben.)

280 gram speltmeel (of een ander soort meel, amandeelmeel kan bijvoorbeeld ook)

1 zakje bakpoeder

1 theelepel vanille-essence

Wat heb je nog nodig? Wafelijzer (no joke).

Wat staat er niet in de lijst? Toppings! Als je gezond wil doen voeg je uiteraard fruit toe, ik koos voor blauwe bessen en honing

DSC_0042kopie

Wat heb ik gedaan?

Laat je wafelijzer alvast voorverwarmen. Neem een kom en meng de eieren, melk, Griekse yoghurt en vanille-essence. Ik deed het gewoon met de klopper, een elektrische mixer kan ook, maar het is geen zwaar werk. 😉

DSC_0043kopie

Voeg daarna het speltmeel en het bakpoeder toe. Zorg dat je een mooi, vloeibaar deeg krijgt.

DSC_0044kopieDSC_0045kopie

Vet nu je wafelijzer in (met kokosolie bijvoorbeeld) en bakken maar! Uit dit recept haalde ik 10 (oké, negen en één kleintje) hartjeswafels. Méér dan voldoende dus, aangezien ik twee wafels als ontbijt at en hier zeker ’s middags niet mee doodviel van de honger.

DSC_0047kopieDSC_0048kopieDSC_0046kopie

Vergeet je wafels ook niet te toppen met gezonde shizzle. Maar euh, omdat ik vandaag jarig ben (woehoe! Go shawty… 😉 ) kan je altijd je wafel versieren met Nutella. Of oeeeeh: kilooooo’s slagroom. Whatever suits you! 😉 DSC_0054kopieDSC_0056kopieDSC_0060kopie

Geniet! Enjoy! 🙂

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

2 gedachten over “Wéér wafels …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s