Een overheerlijk, megazalig gezond ontbijt

Joehoe! Ik heb weer een nieuw ontbijtje geprobeerd. En het was lekker. En het was geen havermout, wafel of smoothie. Joepie!

Het waren gezonde wentelteefjes. Of gezond gewonnen brood. Whatever you want to name it. Ik ga voor: overheerlijke, megazalige gezonde wentelteefjes. Zo’n ideaal zondags ontbijtje. Let’s go!

Wat heb ik gebruikt?

1 ei

70 ml melk (je hoort mij weer afkomen: ik gebruikte Alpro Soya Light 😉 )

1 eetlepel vanille-essence

2 boterhammen (ik gebruikte speltbrood, vandaar het ‘gezonde’ in het recept hé! 😉 ).

DSC_0036kopie

En ook weer de extra’s: toppings!  Ik gebruikte een shitload aan fruit, YUM!

Wat heb ik gedaan?

Meng de melk samen met het ei en het vanille-essence in een diep bord. Ik herhaal: een DIEP bord, zo kan je je boterhammen gemakkelijk laten weken. Ik gebruikte een vork om alles te mengen want ja, een elektrische mixer in een bord is een beetje om problemen vragen. Op het eerste zicht lijkt het niet goed te mengen, maar de aanhouder wint in dit geval.

Zet een pan met op het vuur. Ik gebruikte nu Solo bakboter in plaats van kokosolie zodanig dat de boterhammen goed zouden bakken. Week ondertussend je boterham langs beide kanten. Niet te kort, maar ook niet te lang. Je wil namelijk niet dat je boterham al één zompige massa wordt.

Ook belangrijk: zorg dat je boter gloeiend heet is (niet verbrand hé!! 😉 ). Zo gaat je boterham onmiddellijk dichtschroeien in de pan zonder dat al je ‘vocht’ er uit loopt. Draai je boterham ook nog een keer om, want het is altijd fijn dat beide kanten gebakken zijn.

En voila, klaar! En niet te vergeten: start topping! Ik ging helemaal los met banaan, framboos en bosbes.

Yup, het water loopt mij al terug in de mond. 😉 

Geniet! Enjoy! 🙂

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s