Let’s Spice It Up!

Bon. Een nieuwe maand, een nieuw plan! Ik liep in januari rond zonder duidelijk doel voor ogen (woordspeling, haha 😉 ). Uiteraard is dit geen ramp: na het afronden van een toch wel vrij intensief trainingsschema via Nike kon ik het wel gebruiken. Gewoon rustig lopen zonder dat ik iets “moet”.  Maar ik merk toch dat ik nood heb aan een nieuw steefdoel. En dat doel? Dat heb ik gevonden.

Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen, ben ik Hunkemöller ambassador geworden. Uiteraard richt ik mij specifiek op de sportcollectie, want: fitgirl for life. Het is vanzelfsprekend dat ik als ambassadeur uiteraard mijn uiterste best wil doen. En ik ben van mening dat iemand die voorbeeld staat voor de sportcollectie van één van de bekendste lingeriemerken in België, een fit en gezond lichaam zou moeten hebben (persoonlijke mening, schiet me niet af!). Een fit en gezond lichaam dat ik al min of meer heb, maar waar nog enkele verbeterpuntjes zijn (met name: buikspieren. Iemand een paar op overschot? 😉 ). Gewoon om mij helemaal op en top in mijn vel te voelen. Tijd dus voor een nieuw plan van aanpak: let’s spice it up!

Wat ga ik doen?

Punt 1: de voeding.

Ik ga terug meer clean eten en meer variatie in mijn voedingspatroon zoeken. De afgelopen week heb ik weer flink wat gezonde receptjes uitgeprobeerd, YUM! Tijdens de hectische periode in januari had ik namelijk écht geen zin om te staan experimenten in de keuken en dus sloop de routine in mijn voedingspatroon. Ik ga dus back to basics met terug meer clean eating, met veel groentjes en fruit.

Ik trakteerde mezelf voor mijn verjaardag ook op een Jawbone Up 3, daarmee kan ik ook mijn voeding tracken. Dat is voor mij niets nieuw: ik deed het al eerder via MyFitnessPal, maar zoals jullie al eens konden lezen liep dat niet zo goed af. Ik ben dus vorige week met een bang hartje opnieuw begonnen met het uitrekenen van mijn voeding en ik moet zeggen: tot nu toe lukt het nog goed. Geen paniekaanvallen, niet obsessief alles gaan tracken… Dit gaat mij natuurlijk helpen om nog meer inzicht in mijn voedingspatroon te krijgen.

Punt 2: moving my ass a little more.

Uiteraard gaat Cross Media Girl On The Run haar loopschoenen niet aan de haak hangen (dûh!). Ik ben na het afronden van mijn schema met Nike braafjes blijven lopen. Nu al een trainingsschema opstarten voor de halve marathon die ik in september ga lopen, lijkt mij wat te vroeg. Ik houd mij dus wekelijks aan vier runs: twee keer een 5K recovery run, een standaard 10K en een endurance run van 15K. Het lopen ga ik zeker niet opgeven, I love running. Tijdens mijn lange runs kan ik heerlijk mijn hoofd leegmaken, alles op een rijtje zetten en ontstressen. I ain’t giving that up.

Maar zoals ik al zei: let’s spice it up! Wat ga ik nog meer doen?

Lopen is een goede vorm van cardio. Maar als ik toch sportieve outifts ga posten in mijn Hunkemöller-spulletjes, voel ik mij toch net ietsje zelfzekerder bij een toned lichaam. Met andere woorden: tijd om eens werk te maken van die buikspieren die al zo lang op mijn wish list  staan.

Dit ga ik proberen te bereiken door de Kayla Itsines Bikini Body Guide te volgen. Voor wie niet weet waarover ik het heb: google it! 😉 Waarom niet Blogilates? Euhm.. Goede vraag. Dat deed ik al zo lang. De guide van mevrouw Itsines deed ik ook al eens (oké, ik ben vijf keer begonnen aan week 1 en hield het gewoon niet vol… 😉 ) en ik denk dat deze gids mij meer uitdading gaat bieden dan Blogilates. En hopelijk ook meer resultaat. I love them challenges.

Maar goed, ik wijk af! 😉 Ik ga niet alle dagen volgen, ik ben ook maar een mens met 24 uur in één dag. Als ik mijn agenda goed inplan doe ik dat op de niet-loopdagen: drie keer per week dus. Mijn benen zijn al gespierd dankzij de kilometers die ik elke week vreet, en cardio wordt ook best wel gecovered door het lopen.

Wat ga ik nog in mijn planning proppen? Regelmatig een lesje yoga met bestie Stephanie. Quality time én sporten in één klap, hoera! Ik deed tijdens mijn vakantie in Turkije al eens een lesje yoga en sindsdien zijn de kriebels altijd een beetje blijven hangen. Tijd om er dus eens werk van te maken! 😉

Jullie kunnen het al lezen: ik ben enorm enthousiast om te beginnen aan dit nieuwe plan. Dus wie weet, hopelijk zie ik binnen twee maanden al resultaat! 🙂 And as always, keep you posted! 😉

5 gedachten over “Let’s Spice It Up!

  1. Good luck met Kayla! Hopelijk binnen twee maanden niet ‘death by Kayla’! Ik startte al zo’n drie keer! De eerste keer strandde ik bij week 9 (schouderklopje voor mezelf) de tweede en derde keer waren minder succesvol, die drie workouts élke week inplannen bleek echt een opgave…

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s