Happy Havermout: Havermoutpannenkoeken

Een nieuwe maand, nieuwe havermout! We zijn vorige keer geëindigd bij wafels, deze keer heb ik mijn pannenkoekenpan bovengehaald. Let the pancake games begin!

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

1 banaan

2 eieren

5 eetlepels havermout (ongeveer 45 gram)

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel vanille-extract

Dankzij de banaan heb je geen suiker nodig, ik vond de pannenkoekjes (met het vanille-extract) zoet genoeg. Uiteraard proef je de banaan terug in je pannenkoeken, dus misschien niet ideaal voor banaanhaters (maar bestaat dat soort mensen wel? 😉 ).

DSC_0037kopie

Wat heb ik gedaan?

Het is kei simpel. Echt. Beschamend. Ik durf het bijna geen recept noemen. Hou je vast.

Neem een blender, doe er alle ingrediënten in behalve het bakpoeder. Oh ja, de banaan doe je best in stukjes. En: BLEND. Voeg ook nog het bakpoeder toe, eventjes goed mengen. Dit is dus je beslag. Geen ingewikkelde procedures à la roer je beslag vijf keer tegenwijzersin bij een halfvolle maan. Enfin ja, dat is nu misschien wel overdreven maar je weet wat ik bedoel. Nog een absoluut pluspunt: weinig afwas.

Doe wat kokosolie in je verhitte pan en start baking! Dit is eigenlijk nog het “moeilijkste”. Ik gebruikte een eetlepel om mijn beslag in de pan te doen. Het is vanzelf een vrij dik beslag, dus je kan er perfecte ronde pancakes mee bakken (#lifegoals!). Hou je pannenkoekjes zo klein mogelijk, want anders ga je problemen hebben om ze om te draaien. Gebruik dus een spatel om je pancakes te flippen. Wanneer doe je dat? Als er bubbeltjes bovenaan je beslag verschijnen.

Dus ik herhaal: blend, bak, flip, stapel en ETEN! 😉

Geniet! Enjoy! 🙂

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

2 gedachten over “Happy Havermout: Havermoutpannenkoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s