Pancake Party: Jamie Oliver Smoothie Pannenkoeken

Nog meer pannenkoeken, joepie! Deze keer vond ik een receptje van Jamie Oliver Smoothie Pancakes op de website Buzzfeed. Ik las, paste wat aan, bakte en smulde!

Wat heb ik gebruikt (voor vier porties)?

1 banaan

75 gram blauwe bessen

180 ml Alpro Soya Light (of andere melk)

1 ei

245 gram speltmeel (Jamie gebruikte whole wheat flour, wat ik dus heb vervangen)

2 theelepels bakpoeder

DSC_0028kopie

Wat heb ik gedaan?

We gaan terug onze blender gebruiken, joepie! Dus euh… Neem je blender, doe de ingrediënten er in en blend. Je krijgt en enorm dik beslag, dus een goede uitdaging voor je blender. Echt, het is bijna behanglijm ofzo. 😉 Zorg er dus voor dat alles goed geblend is, je doet dit het beste door de melk, het ei, de banaan en de blauwe bessen onderaan de blender te leggen en dan pas het meel en het bakpoeder in de blender te gooien.

Smelt wat kokosolie (of andere olie, whatever suits you) in je pannenkoekenpan en bak je pannenkoeken. Omdat het beslag zo dik is, kan je echt perfecte ronde pannenkoekjes bakken, score! Maak ze dus zeker niet te groot, zo kan je ze gemakkelijk flippen. Dat doe je dus wanneer er bubbeltjes verschijnen.

En als je ze omdraait, ga je zien dat ze naar omhoog komen. Guys, echt waar, ze zijn zooooo fluffeh, I LOVE IT! De pannenkoeken zijn zo al heerlijk, maar uiteraard kan je altijd nog toppings toevoegen. Ik ging voor (nog meer!) blauwe bessen en honing.

Om mijn Pancake Party af te sluiten: mijn pannenkoekenpan is een non-stick pan van Tefal. Ze kost ongeveer 30 euro en is te verkrijgen bij bijvoorbeeld Colruyt maar ook Coolblue of Bol.com. Koop zeker deze pan en geen goedkoop exemplaar. Toen ik namelijk (not so healthy) American Pancakes voor Het Lief bakte, trok die ellendige pan krom en kreeg ik geen ronde pannenkoekjes gebakken. Die pan is dan ook in de vuilbak beland, want ze was duidelijk maar voor one use only.

Soit, bak en geniet zou ik zeggen! 😉 

Geniet! Enjoy! 🙂

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Een gedachte over “Pancake Party: Jamie Oliver Smoothie Pannenkoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s