Cross Media Girl On The Yoga

Cross Media Girl On The Yoga. Yup, dat lezen jullie goed! Afgelopen dinsdag trok ik samen met side kick Stephanie naar yogastudio Yoga Vida in Geel (die hoek van België waar ook Het Lief en de eerder vermelde side kick wonen). Een allereerste keer Vinyasa Yoga. Voor herhaling vatbaar? Ja!

Oké, het was niet mijn aller-, aller-, allereerste keer yoga. Ik deed vorige jaar in september al een yogalesje op één of ander strand in Turkije. En ik ben trouwe fan (geweest) van Blogilates, waarbij veel oefeningen hetzelfde zijn als yoga-oefeningen. Hoe kwamen we op het idee om yoga te gaan doen? Geen idee. Het heeft mij wel altijd aangesproken, maar ik heb nooit echt de stap gezet. Ik vond immers nergens een degelijke yogastudio in mijn buurt. Maar toen Ineens waren de plannen met Stephanie gemaakt en een yogastudio gekozen.

Misschien weten jullie al dat ik een vrij hectische agenda heb: het combineren van een studentenleven, een werkleven, een sportleven én Het Lief zorgt soms nogal eens voor overvolle planningen. Waarom prop ik dan nog yoga bij mijn huidige sportschema van vier keer per week lopen en drie keer per week Kayla Itsines?

Omdat ik ervan overtuigd ben dat yoga mijn houding kan verbeteren. Ik hoop dan ook dat een betere houding ook een positief effect gaan hebben op mijn loopprestaties. En ook een pluspunt: yoga gaat hopelijk een uurtje quality time voor mezelf zijn om eens mijn hoofd leeg te maken (samen met Stephanie dan 😉 ).

We hadden al enorm veel voorpret met het uitzoeken van een yoga squad uniform. Want uiteraard valt of staat alles bij yoga met je outfit, dat weten we allemaal! 😉 De keuze viel dus op de Sylvie Collectie, zoals jullie al hebben kunnen lezen. 😉 En als voorbereidend onderzoek las ik ook nog het boek En als voorbereidend onderzoek las ik ook nog het boek Yoga Girl van Ratchel Brathen. Maar goed, ik dwaal af. Terug naar de yoga!

DSC_0196.jpg

We werden in de yogastudio hartelijk ontvangen door Ann, onze teacher. Wat viel mij onmiddellijk op: de studio is heel modern maar toch helemaal in ‘yoga-stijl’. Echt een plekje waar je graag tot rust wil komen. Ook na de les kan je nog eventjes nagenieten in de gezellige lobby met een theetje.

Wat hebben we nu net gedaan? Een lesje Vinyasa Foundations gevolgd. Dankzij het boek Yoga Girl wist ik namelijk al dat er verschillende soorten yoga zijn, gaande van Yin-Yang, Vinyasa, Ashtanga en Hot Yoga. Ik citeer eventjes Yoga Vida over Vinyasa Foundations:

“In deze actieve yogales staan de fundamenten van Vinyasa yoga centraal. De basisprincipes, zoals de actieve zonnegroet, de diepgaande ademhaling en het correct uitlijnen van je lichaam in jouw Asana beoefening (lichaamshoudingen) zijn de onder meer van belang in deze ‘Practice‘. Dit is een ideale beginnersles, maar ook meer gevorderde yogi’s kunnen hieraan meedoen om de fundamenten op te frissen. Het doel van yoga is immers om persoonlijke vooruitgang na te streven, waarbij je iedere les weer tot nieuwe inzichten over je lichaam en geest komt (die zowel op als naast je matje van pas komen).”

Voor al diegene die nu denken dat Stephanie en ik hopen wierook hebben verbrand in een donkere ruimte op één of ander hennepmatje en een rituele dans hebben gedaan: sorry to dissapoint you. Oké, het lokaal was dan wel donker, maar verlicht met kaarsen en zacht licht, wat zorgt voor een gezellige, rustige en intieme sfeer. We rolden onze matjes uit en waren er klaar voor. Let’s do this!

Wat vond ik er nu van? De les was toch inspannender dan ik gedacht had. Hoewel je volledig ontspannen bent, merk je toch duidelijk bij het aannemen van de houdingen dat je je spieren aan het werk zet. Vooral bij de beenoefeningen merkte ik dat yoga toch wel een sport is. 😉 Ik merkte ook dat mijn evenwicht op één been echt dieptreurig is. Bummer. En een werkpunt uiteraard. 😉

Wat merkte ik nog? Dat ik (misschien) een beetje zenuwachtig de mooie yogaruimte binnenstapt, en er volledig ontspannen terug uitkwam. Dat ik daarna thuis nog eventjes ging sterven met Kayla haar Full Body Workout, laten we even terzijde. 😉 Bij het begin van de les, was ik eerst nog veel (stiekem) aan het rondkijken. Maar hoe meer de les vorderde, merkte ik dat mijn focus verlegd werd naar mezelf. En dat is net wat ik hoopte dat yoga zou doen. Quality Time met mezelf. Voor mezelf.

DSC_0191kopie.jpg

Nog wat praktische informatie:

Bij ons bezoekje krijgen wij een Try Out Formule. Dan kan je voor 18 euro gedurende twee weken zes lessen volgen. Ideaal, want zo kan je van alle soorten yoga eens proeven. Ik scheef mij in ieder geval in voor nog meer yoga! 😉

Ik denk dus dat ik wel kan zeggen dat Stephanie en ik yogi’s geworden zijn. 😉

Ook zo benieuwd naar yoga? Neem dan zeker een kijkje op www. http://yogavida.be!

2 gedachten over “Cross Media Girl On The Yoga

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s