Wéér een overheerlijk, megazalig gezond ontbijt

Dankzij het grote aantal gezonde ontbijtrecepten die ik ondertussen al op m’n blog gezwierd heb, zal het wel duidelijk zijn: ik ❤ ontbijt. Ja, ik ga ’s avonds altijd slapen met het idee dat ik in de ochtend weer iets overheerlijk, megazalig gezond in elkaar mag flansen. Zoals deze gezonde broodpudding bijvoorbeeld!

Wat heb ik gebruikt (royale portie voor één persoon)?

3 sneetjes speltbrood

1 ei

100 ml (yup) Alpro Soya Light

1 banaan

DSC_0065kopie

Wat heb ik gedaan?

Het is zoals gewoonlijk weer een megasimpel recept. Ik heb uiteraard niet gezegd dat ik in de ochtend gevaarlijke toeren in de keuken wil uithalen. Dus, wat doen we?

Verwarm je oven op 180 graden. Snijd het brood in stukjes en leg in een ovenschaal. Blend het ei, de melk en de banaan tot één geheel en giet het over je brood. Zorg ervoor dat elk stukje brood ‘nat’ is. En DONE.

Schuif je ovenschaal nu voor 40 minuten in de oven. I know, het is lang wachten, maar dat is dan ook het enige nadeel aan het recept. Maar hey, niets belet je om ondertussen iets anders te doen, ik maakte het recept tijdens de examenperiode en kroop dus vraag voor 40 minuten (terug) achter boeken. Of ga een rondje lopen of spring ondertussen onder de douche. Je weet wel, time is moneeeey!

Ik plaatste mijn ovenschaal trouwens eerst wat te hoog in de oven, dan kleuren de bovenste stukjes brood wat donkerder. Na een tijdje heb ik de ovenschaal dus wat lager gezet. Na die 40 ellendig lange minuten ( 😉 ) krijg je dan een gezonde broodpudding: lekker krokant vanboven en smeuïg vanbinnen. En ohja, om het extra gezond te maken, smeet ik er nog een doosje frambozen bovenop.

Voila, dat was het weeral. Deze Cross Media Girl On The Run kan weer een nieuw ontbijtreceptje op haar repertoire schrijven, joepie! 

Geniet! Enjoy! 🙂

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s