How To: De perfecte runner selfie

Ik ga het niet ontkennen en ik ga er niet om liegen. Als ik ga lopen, moet de wereld het weten. Ik ben dan ook (super)schuldig aan het posten van runner selfies op mijn sociale media (tot vervelens aan toe, oeps!). En aangezien ik een perfectionist ben, moet dat uiteraard een pééérfecte selfie zijn. En hoe je je dat? Wel, zo:

  1. Zorg voor het beste licht.

Tijdens de winter niet evident natuurlijk, maar zorgt dat je zeker niet in het tegenlicht een foto neemt (tenzij je graag wil dat je rode, bezwete hoofdje zichtbaar is).

  1. Draai je hoofd een beetje en houdt je smartphone ietsje boven je.

Het is even zoeken (en draaien en nekpijn enzo), maar iedereen heeft een flaterende hoek. Ja, jij ook!  En als je je telefoon een beetje hoger houdt, heb je zeker geen lelijke dubbele onderkin (want ja, ook dat heeft iedereen als je een foto vanuit kikvorsperpectief neemt). Plus, zo kan je ook wel stiekem je mooie loopoutfit laten zien.

  1. Neem een vierkante foto.

Bij veel smartphones kan je het formaat van je foto op voorhand bepalen. Ik gebruik altijd het vierkantje, want in Nike+ kan je alleen maar vierkante foto’s uploaden. Bespaar je dus onnodige crop problems.  😉

  1. En for the love of God, gebruik absoluut geen flits!

Ik kan uit ervaring spreken: het is in geen enkel geval flatterend met je bezwete, rode hoofd. Geen. Enkel.

  1. Toon je enthousiasme.

Oké, niet evident als je net een stevige run achter de rug hebt, maar hey, meestal zit je nog wel op die roze wolk van de runner’s high. 😉

  1. Of beter nog: maak een actiefoto.

Bijna alle smartphones hebben tegenwoordig een timer-functie. Zet je smartphone ergens neer, zet de timer op en lopen maar! Lopen voorbij je camera-lens dus hé! 😉 Vergeet dan ook niet de burst modus aan te zetten, tenzij je graag honderd keer langs je smartphone loopt.

Voila. Waar blijven jullie running selfies? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s