OMG, Nike Run Club Antwerpen

Mannekes! Ik heb goed nieuws! Er is EINDELIJK een Nike Run Club Antwerpen. Mijn gebeden zijn verhoord, hallelujah! Ik liep namelijk in augustus eens met de Nike Run Club London en dat was de max. En nu hebben we ook een Run Club in Antwerpen. Praise. The. Lord. 😉

Toen ik twee weken geleden op een druilerige woensdagnamiddag werd aangetrokken door the mothership op de Meir (ik kocht er de Power Speed Legging, review komt nog!), zag ik kaartjes liggen met het heugelijke nieuws op. Wanneer kan je komen lopen? Elke woensdagavond om 19 uur, aan de Nike Store (Meir 41, Antwerpen).

DSC_0203kopie.jpg

De Nike Run Club Antwerpen is dus nog vrij nieuw. De oprichters doen heel hard hun best om opgemerkt te worden door Nike. They wanna make Antwerp run. Zelfs beginnende lopers zijn meer dan welkom, er zijn namelijk twee groepen: gevorderden en beginners. No runner left behind. 😉

Aangezien er die avond al gelopen werd, maar ik geen loopspullen mee had (ik moet standaard een sporttas meeslepen, echt!), werd mijn (on)geduld op de proef gesteld. Maar hey, vorige week woensdag was het dan zo ver. Ik viel de winkel binnen om kwart voor zeven, na een “snelle” omkleedsessie was ik er klaar voor!

IMG_2979

Hoe zit de Nike Run Club nu in elkaar? Eerst wordt een kleine kilometer op rustig tempo gejogd, daarna warmen we samen op. Ik moet er echt aan denken om dit thuis ook te doen, oeps. Dan begint de echte run. Het huidige parcours loopt over de Sint-Katelijne Vest – Minderbroedersrui naar de Kaaien, waar we echt onze benen kunnen opengooien. Op het einde van de Kaaien, ter hoogte van “het Zuid”, wordt er omgedraaid om terug te lopen. Een parcours dat goed is voor ongeveer 6,9 km. Daarna volgt er nog een cooling down met stretching, een mini-selfie fotoshoot and you are free to go. 😉

IMG_2974

Voor wie zich zou afvragen hoe het tempo van de groep ligt: ik liep aan een snelheid van 05:30/km en behoor tot de middengroep. Maar zoals ik al zei: elke loper is uiteraard meer dan welkom. Sluit je dus zeker ook aan bij de Facebook-pagina van de Nike Run Club Antwerpen (deze pagina is op het moment van schrijven nog in opmaak).

IMG_3072

Het was een superleuke ervaring en een aangename afwisseling van omgeving. Ik kan mij goed inbeelden dat tijdens de zomer met een lekker avondzonntje de runs nog zaliger moeten zijn! Ik ben in ieder geval fan, jullie weten mij vanaf nu op woensdagavond te vinden. Zoek jij nog redenen om mee te lopen? Lees dan hier 9 voordelen van in groep lopen.

IMG_2977

Dus nog maar eens:

Nike Run Club, elke woensagavond om 19 uur, Meir 41, Antwerpen.

Zie ik jullie dan?

6 gedachten over “OMG, Nike Run Club Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s