Review: Jawbone Up 3

Jullie hebben misschien al op mijn Nike-fototjes op Instagram gezien dat ik iets nieuw aan m’n arm heb hangen. Ik trakteerde mezelf voor mijn verjaardag namelijk op een activity tracker: een Jawbone Up 3 in het goud (oftewel: Sand Twist). Zo’n dingetje is natuurlijk onmisbaar voor een fitgirl. Ondertussen heb ik mijn Jawbone al goed kunnen testen, en dit zijn mijn bevindingen:

Ik gebruik de Jawbone voor drie zaken (dus de drie functies die hij biedt eigenlijk 😉 ): mijn stappen per dag, mijn slaappatroon en het tracken van mijn voeding, wat je allemaal kan terugvinden in de bijhorende applicatie voor de smartphone.

  1. DE JAWBONE ALS STAPPENTELLER

Het bijhouden van mijn stappen is niets nieuw: mijn Apple Watch deed dit uiteraard ook al. Hier heb ik niet zoveel over te zeggen: de Jawbone doet wat hij moet doen. Mijn doel staat standaard ingesteld op 10 000 stappen per dag, maar uiteraard kan je dit aanpassen naar wens. Ik moet wel zeggen: het is extra fijn om plots de vibraties rond je pols te voelen want dat wil zeggen missie volbracht! 😉

  1. DE JAWBONE ALS SLEEPTRACKER

Dé reden voor de aanschaf van mijn Jawbone. Als fitgirl weet ik namelijk maar al te goed dat ook rust een belangrijk onderdeel is bij het volgen van trainingsschema’s. Jammer genoeg schiet dit er bij mij vaak wat in. Nachten waarbij ik maximum 6 uur slaap zijn meer de regel dan uitzondering.

Het handige is dat de Jawbone verschillende soorten slaap herkent: lichte slaap, diepe slaap en REM. Dankzij de informatie in de bijhorende applicatie krijg je dus een goed inzicht in je slaap. De Jawbone registreert dit ook automatisch, handig!

  1. DE JAWBONE ALS VOEDINGSTRACKER

Een handige extra: je kan je voeding registreren in de applicatie. Ik twijfelde een beetje maar begon toch opnieuw met het tracken van voeding. Momenteel wordt ik er nog niet door beïnvloed, ik wil zeker niet in dezelfde obsessieve situatie zoals vorig jaar met de applicatie My FitnessPall terechtkomen. Ik registreer dus mijn voeding pas op het moment zelf en ga zeker geen hele voedingsschema’s uitrekenen.

Maargoed! In het begin is het dus een beetje veel werk. Er staan al veel voedingsmiddelen in de database, maar je kan uiteraard ook zelf voeding toevoegen. Eens de juiste waarden in de applicatie staan, is het enkel nog maar een kwestie van alles te selecteren.

Je kan ook een specifiek doel instellen op vlak van voeding (aankomen, afvallen, stabiel blijven)… Zo berekent de applicatie hoeveel kcal per dag je zou moeten eten. Het is dan ook de bedoeling om regelmatig je gewicht te registreren, zo weet de applicatie of je op de goede weg bent om je doel te halen.

Je krijgt ook een handig overzicht van het aantal koolhydraten, vetten en eiwitten. Ook nog handig: wanneer je veel gesport hebt, past hij je aantal kcal per dag ook aan. Met andere woorden: hoe meer je verbrandt, hoe meer je mag eten. Hoera! 😉

NOG LEUKE ZAKEN AAN DE JAWBONE? Je kan samen met andere gebruikers een team vormen. Zo ben ik een team met Stephanie en Silke: ik kan in de applicatie dus ook bekijken hoeveel stappen zij zetten. Lekker competitief! 😉

De Jawbone registreert ook je passieve hartslag. Het enige nadeel hierbij is dat je zelf niet kan kiezen wanneer hij meet, dat kon ik met mijn Apple Watch wel. Kleine bummer, maar het is nu ook niet dat ik met mijn Watch om de vijf minuten mijn hartslag aan het observeren was. 😉

DSC_0027kopie

De batterij gaat bij mij ongeveer vijf dagen mee, wat ik zelf lang genoeg vindt. Je laadt de Jawbone op via de meegeleverde kabel.

Maar goed! Ik kan de Jawbone dus zeker aanraden. Wil jij ‘m ook? Je kan hem onder andere bestellen bij Coolblue en bol.com, maar bij bv. Fnac verkopen ze hem ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s