Becoming A Yogi

Jullie hebben het zeker al door via mijn sociale media: ik ben de afgelopen tijd een beetje een yogi geworden. Zo’n persoon die gek is van yoga. Maar laat ik onmiddellijk een stereotype uit de wereld helpen: wij zitten niet in exatase in een kringetje rond een stokje wierrook. Soit, ik had mijn eerste les op 16 februari en schreef er toen al een kort blogje over. And in the meantime I became hooked!

YING YANG STUFF

Ik volg yoga bij de studio van Yoga Vida in Geel. Al gauw ontdekte ik dat zij verschillende soorten yoga aanbieden.  De eerste weken teste ik Vinyasa, Ashtanga en Hatha Flow.

Vinyasa is mijn absolute favoriet: deze yoga heeft een actieve, energieopwekkende stijl. Op het einde van de les heb ik écht moeite om mijn poses nog goed uit te voeren, ik voel echt wel dat mijn spieren gewerkt hebben. De lessen beginnen altijd pittig en actief, om daarna te eindigen in een rustige stretch. Just the way I like it.

Ashtanga is ook een krachtige, dynamische vorm van yoga, dus ook ideaal voor mensen die wat meer uitdaging zoeken en niet afgeschrikt worden van een zweetdruppeltje (of twee). Het grote verschil met Vinyasa? Deze stijl bestaat uit uit zes reeksen poses. Na een aantal lessen ga je dus de inhoud kennen.

Tot slot probeerde ik dus ook nog Hatha Flow. Bij deze yogastijl ligt de focus zowel op de lichaamshoudingen (Asana’s) als de ademhalingstechnieken (Pranayama). Het resultaat? Een grote fysieke en mentale balans. Deze vorm is minder actief dan Vinyasa en Ashtanga: de houdingen worden door een dynamische flow aan elkaar verbonden en worden langer aangehouden.

MY RESULTS?

Ik gaf in mijn eerste blogpost al aan dat ik graag leniger zou worden met yoga. Maar oh boy! De eerste twee weken had ik énorm veel spierpijn. Maar misschien had dat ook wel te maken met liiiiichtjes te veel hooi op mijn work te nemen. Een 10K run, een Kayla Itsines zweetsessie én yoga als afsluiter op één dag is nu eenmaal te veel van het goede. 😉

Maar ik merk wel dat ik al na vier weken een pak leninger ben geworden. Poses die eerst onmogelijk leken, lukken nu wel. Heerlijk gevoel. Plus, ik weet nu ook wat mijn werkpunten zijn (mijn zwakke core), dus ik hoop ook daar nog te verbeteren. En daarnaast is uiteraard het uurtje quality time met Stephanie én met mezelf mooi meegenomen.

Ondertussen heb ik yoga dus weten te integreren in mijn toch wel drukke sportschema. Ik kijk echt elke week terug uit naar de lessen: echt een moment van rust in mijn hoofd, heerlijk!

Jullie kunnen mij dus twee keer per week bij Yoga Vida terugvinden! 😉

Een gedachte over “Becoming A Yogi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s