Een ander soort bakrecept

Oh my, wat gebeurt er? NOG een bakrecept op Cross Media Girl On The Run? Yup, ik geef het toe: de blog staat overvol met ontbijt en bakrecepten. OEPS. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Hier is een avondgerechtje dat euhm… Toch ook de oven in moet. 😉

Ik moet toegeven, daar waar ik enorm veel tijd kan spenderen aan het maken van ontbijt, heb ik mijn avondeten liever snel en gezond. Daarom gebruik ik eigenlijk bijna nooit een recept, maar eerder een manier van “smijt groenten en vlees in een pan en wacht tot het warm is”. Daar komt dan ook nog bij dat het ’s avonds niet evident is om in onze keuken goede foto’s te nemen (iets met goede belichting enzo).

Soit, ik smulde toch van deze plaattaart met kip en spinazie, dus jullie krijgen toch het recept voorgeschoteld. 😉

Wat heb ik gebruikt (voor drie porties)?

1 rol bladerdeeg

300 gram spinazie (diepvriesspinazie kan perfect, ik gebruikte het ook!)

300 gram kip

1 bol mozzarella (light)

Peper en zout

Wat heb ik gedaan?

Verwarm je oven voor op 200 graden (of welke temperatuur er dan ook op de verpakking van je rol bladerdeeg staat). Rol het bladerdeeg uit op je bakplaat (die je uiteraard op voorhand uit de oven hebt genomen) en plooi de randjes om. Bestrooi de bodem ook met paneermeel, zo bouw je een beetje en barrière tussen je bladerdeeg en de rest van je ingrediënten. Belangrijk als je niet met een nat papje van bladerdeeg wil eindigen.

Begin met de spinazie te bakken. Snijd de kip in stukjes en bak deze ook lichtjes aan. Je kip moet zeker niet doorbakken zijn, die gaart namelijk nog verder door in de oven. En een taai stukje kip, dat wil niemand (denk ik). Vergeet wel zeker niet om peper en zout te gebruiken, andere kruiden vond ik niet nodig.

Als je diepvriesspinazie ontdooid is, of je verse spinazie geslonken is, is het tijd voor een vies werkje. Neem een vergiet en dump de spinazie erin. Duw met een lepel zoveel mogelijk vocht eruit. Je zal zien dat er nogal een hoop groen water uitkomt, yukkie! Verdeel deze nu over je bladerdeeg, probeer het wat gelijkmatig uit te smeren. Vervolgens verdeel je de stukjes kip over je deeg. Snijd de mozzarella dan nog in stukjes en verdeel deze ook over de vorm.

Het enige wat je nu nog te doen staat? De vorm in de oven schuiven en 25 minuutjes wachten. Ohja, en smullen van de plaattaart niet te vergeten!

Door het bladerdeeg is dit misschien niet het meest gezonde receptje ever, maar hey, (min of meer) verantwoord genieten mag ook wel eens! 😉 

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s