Healthy Baking: Chocolate Chip Cookies

Tijd voor Healthy Baking, part 2. Echt, ik zweer het: als dat Cross Media Management niets wordt, maak ik een carrièrewending naar gezonde bakster ofzo. 😉 Na de speltyoghurtcake vond ik dat het eens tijd werd om gezonde koekjes te bakken. Mijn lievelingskoekje aller tijde is Oreo. Maar die is al perfect op zich, en aan perfectie kom je niet aan hé. Ik ging dan ook voor een échte klassieker onder de koekjes en toverde deze gezonde Chocolate Chip Cookies uit de oven.

Wat heb ik gebruikt?

100 gram amandelmeel (te verkrijgen bij onder andere Albert Heijn of Body&Fit Shop)

60 gram honing (aguavesiroop kan ook)

10 gram kokosolie

1 theelepel vanille-extract

1/4de theelepel bakpoeder

Een snuifje zout

10 gram fondant chocolade chips (je kan ook gewoon een blokje donkere chocolade in stukjes hakken)

DSC_0053kopie

Wat heb ik gedaan?

Verwarm je oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Altijd handig als je koekjes niet van je plaat moet schrapen. Ik heb trouwens ook ontdekt dat als je je bakpapier eerst verfrommeld en dan terug gladstrijkt, het veel beter blijft liggen. Echt, levenstip! Maar goed, moving on!

Meng het amandelmeel met het bakpoeder en het snuifje zout. Smelt de kokosolie en meng met de honing en het vanille-extract. Als je geen vloeibare honing gebruikt, moet je deze dus ook eerst smelten. Het lijkt op het eerste zicht alsof dat prutje niet mengt, maar het komt wel goed!

Doe nu dat prutje bij het amandelmeel en meng alles goed door elkaar. Dit kan gewoon met een lepel, je krijgt een stevig en plakkerig deeg.

Insert messy work here. Rol een eetlepel van het mengsel tot een balletje en leg op de bakplaat. Yup, het plakt enzo, maar bijt eventjes door. 😉 Je legt de koekjes ook best niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, want anders krijg je misschien één groot koekjesdeeg (tenzij je dat graag wil natuurlijk 😉 ). Uit dit recept haalde ik 7 koekjes.

DSC_0059kopie

Druk dan de chocolade chips in de koekjes en bak af in 10 minuten af (in de oven dus, voor alle duidelijkheid 😉 ).

 

Hmmm, deze koekjes zijn écht genieten. Knapperig vanbuiten, nog lekker moist en chewy vanbinnen. En ze zijn nog gezond ook! GENIETEN! 😉 

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s