Happy Havermout: Hartige Havermout

Tijd voor een nieuwe Happy Havermout. Ondertussen zijn we bij havermoutrecept nummer 8 belandt, en het is écht iets totaal anders deze keer. Mag ik je voorstellen aan deze Hartige Havermout? 😉

Wat heb ik gebruikt (voor één persoon)?

30 gram havermout

100 ml melk (yup, geen Alpro Soya Light deze keer)

25 gram Parmezaanse kaas

1 ei

25 gram biologische spekreepjes

DSC_0232kopie.jpg 

Wat heb ik gedaan?

Het is een receptje dat snel klaar is, maar alles moet gelijktijdig gebeuren. Multitasking is dus wel een vereiste skill (en afwassen ook, want je hebt drie pannetjes en een kommetje nodig) 😉 Begin met water te koken voor het eitje. Ondertussen doe je ook de havermout met het water in een pannetje om op te warmen. Roer regelmatig eens door, je gaat zien dat het papje heel snel gaat indikken.

Wanneer het water kookt, is het tijd om je eitje er in te gooien. Ik ging voor drie minuutjes (met de hoop op een zachtgekookt eitje), maar eigenlijk mocht het best nog een minuutje of twee langer. Zet ondertussen ook een pan op het vuur om je spekjes te bakken.  Je hoeft geen olie te gebruiken door het vet in de spekjes.

DSC_0236kopie

Maar eerst nog terug naar je havermout, gooi de Parmezaanse kaas erin. Als je geraspte kaas gebruikt, gaat deze uiteraard sneller smelten. Roer het mengsel dus nog eens goed door en kwak in een kommetje. Haal je eitje uit het water als je dit nog niet gedaan zou hebben. Voor je het eitje begint te pellen, kan je eerst nog je spekjes in je pan doen die hopelijk al warm is. Pel je eitje en haal je spekjes uit de pan (spekreepjes zijn ontzettend snel gebakken). Voeg bij je havermout en voilà, klaar!

Al met al is dit dus een snel receptje, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de havermoutpannenkoeken. En het is eens iets anders, dat hartige.

Dit receptje was trouwens het ideale pre run breakfast voor mijn lange endurance run. Het bevat trage koolhydraten door de havermout, vetten door de spekreepjes en eiwitten door het eitje. Score!

DSC_0242kopie.jpg

Conclusie: het was een keertje een aangename afwisseling, maar ik hou het toch liever bij mijn zoete havermoutjes. #zoetekauwforlife 😉

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

 

Een gedachte over “Happy Havermout: Hartige Havermout

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s