Living the yogini life

Zoals jullie nu ongetwijfeld allemaal wel weten, ben ik sinds een drietal maanden verslaafd aan yoga. Becoming a real yogini over here. Samen met Stephanie sta ik dus ook elke week paraat voor m’n matje, klaar voor een onze practice. Living the yogini life, I love it!

Een nieuwe wereld ging dus voor mij open, want yoga is helemaal niet te vergelijken met lopen. Zo ontdekte ik namelijk dat je toch een aantal basic spullen nodig hebt om ten volle kunnen genieten van het yoga leven. Gelukkig heeft Decathlon een mooie yoga-collectie in haar assortiment, handjes omhoog! Ik geef je m’n absolute aanraders mee!

TALKING ABOUT ESSENTIALS

Compleet onmisbaar: een yogamatje. Wie even Googelt, vind een enorm aanbod aan matjes. Waar moet je zeker rekening mee houden?

  • Dikte: mensen met rugklachten kiezen beter voor een iets dikker matje. De diktes worden aangeduid in mm.
  • Grip: een glad yogamatje is echt geen aanrader. Tijdens de les ga je heen en weer schuiven op je matje en trust me, dat wil je écht niet. Niet vergeten dus: meer grip = meer stabiliteit!
  • Transportgemak: tenzij je thuis yoga doet, wil je waarschijnlijk ook een matje dat je gemakkelijk kan meenemen. Keep your eyes open voor een lichtgewicht matje met een draagband of draagtas.

Dit yogamatje is dan ook een aanrader, voor wie graag een degelijk matje wil zonder een fortuin te spenderen.

DSC_0121kopie.jpg

Ook handig: een yogablokje. De eerste maanden zal je waarschijnlijk nog niet lening genoeg zijn om ingewikkelde knoophoudingen uit te voeren. Een yogablokje is dan ook het ideale hulpmiddel om je evenwicht te bewaren op moeilijke momenten. En ja, ook ik moet na drie maanden yoga nog naar het blokje grijpen. Daarom is dit blokje dan ook een lifesaver op moeilijke momenten. 😉

DSC_0120 11.20.31kopie.jpg

TALKING ABOUT THE OUTFITS

Ik kwam al snel tot de ontdekking dat looplegging écht geen pretje zijn om te dragen tijdens een yogales. Loopleggings zijn namelijk gemaakt uit niet bijzonder rekbaar materiaal met een dunne band en vaak ook uit thermo-materiaal. Niet wat je nodig hebt tijdens je practice: het materiaal geeft net niet genoeg mee en soms snijdt die dunne band in je huid. Laat staan dat je dan ook nog eens een legging aanhebt die gemaakt is uit yogamateriaal.

Aangepaste yogakledij kopen is dus zeker een must. Zeg maar: shoppen uit noodzaak. 😉 Gelukkig biedt Decathlon ook hier fashionable opties waarbij je niet eindigd met een gesloopte bankrekening. Praise the lord!

Sommige yogini’s dragen liever een loszittende legging, maar ik ben toch veeleisend. Een yogalegging moet absoluut aanvoelen als een tweede huid: de stof moet dus superrekbaar zijn. Ik denk altijd dat ik nooit in m’n legging ga passen, maar het rekt echt enorm mee. Ook een ademend stofje is altijd fijn. En een absoluut pluspunt? Een mooi printje! Deze legging is in mijn ogen dan ook een ideale yogalegging.

 DSC_0117kopie.jpg

Een topje mag ook zeker wat aansluiten, maar ook zeker niet té vast zitten. Bij het lopen wil ik graag een supernauwsluitend topje, maar met yoga mag het allemaal wat relaxter en losser. Jammer genoeg wil dat ook wel zeggen dat je bij sommige yogahoudingen nét iets meer prijsgeeft dan je zou willen. Gelukkig ontdekte ik dat Decathlon yogatopjes ontwikkeld heeft met een elastiek in de onderkant. Zo blijft je topje toch mooi op z’n plaats zitten. Gedaan met onbewust mensen te flashen tijdens de les. 😉

DSC_0118kopieDSC_0116kopie

En tenslotte nog een tip voor de mensen die zich, net als ik, aan hot yoga wagen. Yoga in een zaal van minstens 30 graden, het is niet voor iedereen weggelegd. En ook niet voor alle kledij. Tijdens een lesje hot yoga wil je namelijk zo min mogelijk kledij aandoen. Maar toch, een sportbeha is ook maar zo bloot. Dit verkorte topje is dan zeker ook een aanrader. http://nl.decathlon.be/korte-top-yoga-id_8341461.html Niet zo warm als een topje, en toch niet zo bloot als een sportbeha. Get ready to sweat! 😉

DSC_0113kopie.jpg

Conclusie? Ik ben zeker aangenaam verrast door het yoga-aanbod van Decathlon. Ze zijn goed op weg om in elke sporttak een mooie, duurzame en prijsvriendelijke collectie te ontwikkelen, fantastisch!

Hebben jullie nog absolute aanraders voor yoga? 🙂

Dit is een gesponsord bericht, dat verandert echter niets aan mijn eerlijke mening over dit product.

4 gedachten over “Living the yogini life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s