Half Marathon, let’s go!

De 10 Miles zitten er op. What’s up next? De Disneyland Half Marathon in september. Tijd om de beginnen trainen voor die 21,5K. Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het enige wat momenteel nog loopt na de Ten Miles, is mijn neus. 😉 Zaterdag begon het al met een dikke, pijnlijke keel, zondag was er ook nog een zondvloed van snot bij te pas gekomen. Uiteraard was ik te koppig om de Ten Miles niet te lopen. Soit, hoe dat gegaan is hebben jullie eergisteren al kunnen lezen. Momenteel ben ik nog altijd goed ziek (boehoe!) en op verplichte rust (dubbel boehoe), maar niets houdt mij tegen om nu al mijn trainingsplannen met jullie te delen. Let’s go!

I must confess…

Ik liep de 10 Miles. Maar ik zou liegen als ik zeg dat ik enorm gemotiveerd was. Ik had het trainingsschema van Nike voor die befaamde 16,1K al afgerond begin januari. Daarna nam ik mij voor om wekelijkse twee 5K recovery runs te lopen, één 10K en een lange endurance run van 15K. De eerste weken liepen van een leien dakje, hoe ik erin slaagde om dit toch wel zware schema te volgen tijdens een examenperiode waarin ik ook nog bleef doorwerken, ik weet het niet. Maar ik ben erin geslaagd.

Toch werd het moeilijker en moeilijker om vol te houden. In februari starte ik met een nieuwe job en met yoga. I love yoga. Maar het zorgde voor een drukker schema. Ik merkte al dat ik motivatie moest zoeken om vooral mijn lange duurloop elke week vol te houden. De loopschoenen aantrekken voor 15K, het leek mission impossible. Maart was voor mij persoonlijk ook een mindere maand. Af en toe kan het geen kwaad om wat gas terug te nemen, hoewel dat een gevoelig punt is bij mij. Ik liep de 15K om de twee weken in plaats van wekelijks. Nog steeds een mooi schema, maar toch voelde het als een soort van falen tegenover mezelf.

De laatste twee maanden waren dus enorm confronterend voor mezelf. Wanneer is het genoeg? Wanneer is iets niet genoeg? Ben ik niet gewoon te flauw? Ben ik nog wel fitgirl-waardig als ik een run niet heb gelopen? Waarom kan ik niet gewoon die loopschoenen aantrekken? Wil ik eigenlijk nog wel blijven lopen?

Kortom, het werd weer pijnlijk duidelijk hoe hard ik kan zijn voor mezelf en hoe perfectionistisch ik ben. En vooral: hoe slecht ik me voel als ik niet slaag in mijn doelen.

Gelukkig ben ik nu supergemotiveerd om aan de training voor de Disneyland Half Marathon te beginnen. Ik denk dat ik een soort van uitgesteld winterdipje kreeg door de sleur die in het zware loopschema geslopen is. Ik kijk er enorm naar uit om terug volgens een schema te lopen en meer afwisseling te krijgen in het lopen. Klaar om te ontdekken hoeveel verder ik nog kan evalueren in het lopen. Can’t wait!

Let the training begin

De keuze voor een trainingsschema werd al snel gemaakt: wederom een Nike-trainingsschema. Dit 14-weekse trainingsschema is niet nieuw voor mij, het is bevat namelijk dezelfde bouwstenen als het 10 Miles schema dat ik volgde: speed, endurance en recovery. Voor meer uitleg hierover, kan je deze blogpost eens teruglezen.

DSC_0057kopie.jpg

Voor ik begon aan het trainingsschema van de 10 Miles, trakteerde ik mezelf op een nieuw paar loopschoenen: de Nike Lunarglides 7. Het is een beetje een understatement om te zeggen dat deze letterlijk afgelopen zijn. Ik denk dat nog 10 kilometer kan lopen voor ik daadwerklijk een gat in de zool gelopen heb. They served me well. 😉 Maar uiteraard was het hoogst noodzakelijk om euhm… Nu ook een nieuw paar aan te schaffen. Daarover lees je (heel snel) meer. 😉

Wanneer ga ik starten? Ik ga mezelf nog twee weekjes rust gunnen na de 10 Miles, voornamelijk omdat mijn loopdagen terug worden opgevoerd naar vijf dagen per week (en tja, ik dus ziek ben #snotter). Zoals ik eerder al zei: I love yoga, dus ik wil het lopen hier uiteraard mee combineren. I’m the runner who does yoga. 😉 Yoga helpt dan ook mijn loopprestaties te verbeteren, misschien moet ik hier eens een blogje over schrijven?   Ik volg ook nog de Bikini Body Guide van Kayla Itsines, en deze wordt zondag 24 april afgerond. Een goede timing dus, want alles samen combineren is écht niet mogelijk, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Soit, de magische startdatum? Maandag 2 mei. Een nieuwe maand, dus een beter begin kan er niet zijn. 😉

Keep you posted!

3 gedachten over “Half Marathon, let’s go!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s