En nog maar eens pannenkoeken

Deze ochtend kregen jullie nog maar eens wafels voorgeschoteld (figuurlijk dan 😉 ), maar ondertussen vond ik ook een nieuw recept voor pannenkoeken. Yup, zelfs na die drie Pancake Party recepten vond ik toch nog een recept dat ik écht wel moest proberen. En uiteraard ook moest delen met jullie! 😉 

Wat heb ik gebruikt (voor twee personen)?

150 gram Griekse Yoghurt (ik gebruikte de vetvrije variant)

100 ml Alpro Soya Light (yup, staat niet op de foto, maar tijdens het maken van het beslag voegde ik toch nog melk toe voor een iets dunner beslag)

150 gram speltmeel

1 ei

Een zakje bakpoeder

Snuifje zout

DSC_0216kopie.jpg

Wat heb ik gedaan?

Neem je blender (joepie!) en doe alle ingrediënten erin. Blend goed tot alles goed gemixt is, je gaat ziet dat je een vrij dik beslag krijgt (daarom voegde ik dus wat melk toe). Je beslag is nu KLAAR.

Verwarm je pannenkoekenpan en doe er een soeplepel beslag in. Meer beslag per pannenkoek hoeft echt niet, je gaat zien dat het beslag ook niet echt uitloopt. Ondertussen weet je nu ook al wel door alle pannenkoekenrecepten dat je je pannenkoek moet omdraaien wanneer er belletjes bovenaan verschijnen.

Flip de pannenkoeken en je zal ook merken dat ze enorm fluffy worden, net zoals de smoothie pancakes van Jamie Oliver. Ik gok dat ik komt door het gebruik van een blender, het bakpoeder wordt denk ik sueprgoed geactiveerd en je blendt eigenlijk ook veel lucht in het beslag. I love them fluffy pancakes!

Soit, blijf dus bakken tot het beslag op is en maak een feestje op je bord met toppings (as usual).

Dus voila, dit was het weeral!

Ga jij het recept uittesten? Deel dan zeker een foto op Instagram en tag mij er in (@crossmediagirlontherun). Vind ik leuk! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s